Kahramanmaraş 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen depremde yıkılan Palmiye Sitesi davasında, sanık Ali Babaoğlu'nun tutukluluk halinin sürmesine, sanık Hacı Mehmet Ersoy ve Ömer Tarakçıoğlu hakkındaki "adli kontrol" kararının devam etmesine karar verildi.

ANKA'dan Mehmet Oflaz'ın haberine göre, 6 Şubat depremlerinde, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'ndeki Palmiye Sitesi'nin üç bloku da yıkıldı. Bu sitelerde toplam 151 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi ise yaralandı.

Palmiye Sitesi'ne ilişkin davanın birinci duruşması, depremlerin üzerinden 19 ay geçtikten sonra bugün Kahramanmaraş 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı

Müşteki avukatları, tanık Tahsin Kaya'nın tanıklık yapmaya uygun olmadığını iddia etti. Mahkeme, oy birliğiyle tanığın tanıklığına sürmesine karar verdi.

Ailelerden sanık müteahhit Babaoğlu'na tepki

Son sözlerinin sorulmasının ardından sanık müteahhit Babaoğlu, kıyafet eleştirilerine "Davulun sesi uzaktan hoş gelir. 14 gündür bu kıyafetlerle giyiyorum" diye yanıt verdi.

Depremde yakınlarını kaybedenlerin aileleri de Babaoğlu'nun bu açıklamasına, "Biz sevdiklerimizi yıkamadan gömdük" diyerek tepki gösterdi.

Editör: Esin Özdemir