CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşan ziyareti öncesinde Türkiye'nin demokratikleşme sürecine hız verilmesi gerektiğini belirtti. Özel, Türkiye'nin uluslararası alanda yüzleştiği sorunları çözme noktasında Anayasa'ya tam uyum gösterilmesinin öneminin altını çizerek, Gezi Parkı gibi davalarda gereken adımların atılmasının önemine vurgu yaptı. 

Bakan Tunç: Darbecilerin yaptığı anayasayla yol yürümek Türkiye’ye yakışmaz Bakan Tunç: Darbecilerin yaptığı anayasayla yol yürümek Türkiye’ye yakışmaz

Sözcü'den İpek Özbey'in haberine göre, Türkiye'nin iç siyasetinde bir normalleşme sürecine ihtiyaç duyduğunu belirten Özel, tüm siyasi partiler arasında daha işlevsel ve saygılı bir diyalog kurulması gerektiğini savundu. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, "Bayramlarda birbirlerine, birbirleri üzerinden diğer tarafın seçmenlerine, üyelerine bir iyi dilek bile sunmayan, cenazelerine gitmeyen, birbirlerine taziye vermeyen iktidar-muhalefet ilişkisi bu topraklara ait değil," diyerek Anadolu kültürüne atıf yaparak bayramlaşma kültürünün önemini vurguladı.

Özel, Erdoğan ile olası bir görüşmeden temel beklentisinin Anayasa'ya tam uyum olduğunu belirtti ve Gezi Parkı davası ilgili adım atılmasını beklediğini ifade etti. Türkiye'nin içinde bulunduğu kutuplaşmış politik atmosferin aşılması için anayasa ve uluslararası hukuk kararlarına uyulması gerektiğini tekrar vurgulayan Özel, siyasi diyalog ve müzakereye olan inancını ifade etti. Siyasette özgüvenin ve esnekliğin önemine dikkat çekerek bütün partilerle gerçekleştirilebilecek bir diyaloğun önemini vurgulayan Özel, Türkiye'nin gündemini belirleme konusunda Erdoğan'ın etkisinin azaldığını söyledi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar