AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Yalova'da konuştu: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Yalova'da konuştu:

Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da yaptığı basın açıklamasında, DEM Parti'nin yerel seçimlere kendi adaylarıyla girmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kimsenin aday çıkarıp çıkarmamasına karışamayacaklarını belirtti. Bir partinin aday çıkarmasının kendisiyle ilgili bir hesap olduğunu kaydeden Özel, "Bizim kimsenin çıkaracağı aday da çıkarmadığı adaya da lafımız da minnetimiz de yoktur. Ama aday çıkarmama durumunda bize dünya kadar lafı layık görenler şimdi bize özür borçlular" dedi. 

"Erdoğan, bizi kavgaya çekmek istiyor"

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına da yanıt veren Özel, Erdoğan'ın milli iradenin üzerinden elini çekmesi gerektiğini söyledi. 

CHP lideri Özel, yaptıklarının milli irade gaspı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Aslında Zonguldak’tan dönüp Hatay’a ve bütün Türkiye’ye aynı mesajı veriyor. Erdoğan’ın söylediğinin bir karşılığı varsa yerel seçimler neden var? Niye Yenimahalle’yi kim yönetecek diye soruyoruz, ona da kendi karar versin o zaman! Milli irade serbestçe oy kullanılabildiği için kutsaldır. Nasıl ki o gücünü sandıktan alıyorsa bütün belediye başkanları da gücünü sandıktan alır. Bugün Erdoğan’a en set cevapları vermek onun istediği bir şey. Bizi kavgaya çekmek istiyor. Özgür efendi ona 10 bin liralık emekli maaşını hatırlatıyor 17 bin liralık sefalet asgari ücretini, geçim sıkıntısını hatırlatıyor. O istiyor ki hakaretine hakaret edelim, yerel seçim atmosferi içinde sorunlar değil kavga konuşulsun. Onun düzeyine inmemeye kararlıyım!"

Editör: Haber Merkezi