Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, 2024 yılı Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülen Daron Acemoğlu'nu sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla tebrik etti.

2024 yılı Nobel Ekonomi Ödülü'ne Simon Johnson ve James Robinson ile birlikte layık görülen Daron Acemoğlu'na ilişkin bir mesaj da Özel'den geldi.

Özel'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmaları nedeniyle Simon Johnson ve James Robinson ile birlikte 2024 yılı Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülen Sn. Daron Acemoğlu'nu tebrik ediyorum. Nobel jürisinin yaptığı açıklamada, "Hukukun üstünlüğünün zayıf olduğu ve halkı sömüren kurumların bulunduğu toplumlarda büyüme ya da daha iyiye doğru değişim gerçekleşmez. Ödül sahiplerinin araştırmaları bunun nedenini anlamamıza yardımcı oluyor” ifadelerinin ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin gerekçelerini anlatması açısından çok anlamlı olduğunu değerlendiriyorum."

CHP Sözcüsü Yücel, MYK toplantısına ilişkin basın toplantısı düzenledi: CHP Sözcüsü Yücel, MYK toplantısına ilişkin basın toplantısı düzenledi:

Editör: Esin Özdemir