Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ankara Spor Salonu'nda aday tanıtım toplantısı düzenledi. 

Belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıya, CHP lideri Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş katıldı.

Çorum'da 2 otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı Çorum'da 2 otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

Toplantıda yaptığı konuşmada, 3 bin 500 adaylık başvurusunda adaylaşamayanların olduğunu kaydeden Özel, partiden istifa edenlere şu yanıtı verdi: 

"Son günlerde bazı televizyonlarda, gazetelerin kiminin manşetinde, kiminin eteğinde 3, 5, 10 memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını ya da başka taraflardan aday olmak istediklerini, eleştiriler açıklamalarını görüyoruz. Hepsine sonuna kadar saygı duyuyorum."

"Sokağın sesine kulak verdik"

Aday belirleme süreçlerine de değinen Özel, sürecin bazı partilerde kapalı kapılarda olduğunu ekledi. "CHP'de hep böyledir ama bu dönem objektif kriterleri sürdürdük" diyen Özel, seçmene, örgüte ve sokağın sesine kulak verdiklerine dikkat çekti. 

Parti Meclisi ve milletvekillerini de dinlediklerini belirten Özel, "3 bin araştırma yaptırdık. Adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik" dedi. 

"Kazanmak zorundayız"

Ayrıca, Özel, kazanmak zorunda olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: 

"Çünkü bizim akşam evine ekmek götüremeyenlere borcumuz var. Çünkü bizim ülkeyi terk etmeyi düşünen bavullarını kafasında toplamış 'gitmek istiyorum' diyen gençlere borcumuz var. Çünkü bizim bundan sonraki süreçte bu ülkede yaşamanın nasıl olacağını endişeyle bekleyenlere borcumuz var."

Editör: Haber Merkezi