Güncel

Özgür Özel: Yerlerde kan var, kadınlara vuruyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, "Meclis Başkanı Kurtulmuş'un müdahale etmesi gerek. Yerlerde kan var, kadınlara vuruyorlar" dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Yerlerde kan var, kadınlara vuruyorlar. İnanılmaz derecede utanç içindeyim şahit olduğum için. Meclis açısından taşınabilecek yük olmaktan çıktı. Meclis İdare Amiri'nin vekile yumruk attığı, kadına şiddet uyguladığı bir haldeyiz. Olacak iş değil" dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın durumuna ilişkin gündemle toplandı. TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın kürsüde, "Sizde zerre utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" sözlerinin ardından başlayan gerilimle, Şık'ın iki konuşması da, birleşime ara verilerek sonlandırıldı. Öte yandan AKP'li Alpay Özalan, kürsüye gelerek Şık'ı yumrukladı.

Saldırıda, DEM Partili Gülistan Koçyiğit'in kaşı yarılırken, CHP'li Okan Konuralp de yaralandı.

"Meclis'te kan akmaya başlıyorsa vatandaş ne yapacak"

Ayağındaki kırık nedeniyle TBMM Genel Kurulu’na havalı yürüme botu ile katılan Özel, şunları söyledi:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan şiddete ilişkin olarak, “Sözlerin havada uçuşacağı bir yerde yumruklar, tekmeler uçuşuyor. Yerlerde kan var, kadınlara vuruyorlar. Gözümüzün önünde oldu. Kadınlara vuruyorlar. Utanç içindeyim bu duruma şahit olduğum için. Sayın Numan Kurtulmuş’un derhal tüm siyasi partilerin genel başkanları ya da grup başkanlarını toplantıya çağırmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, muhalefetin çağrısı üzerine Anayasa Mahkemesi’nin kararını görüşmek üzere olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan şiddetin ardından TBMM kulisinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, “Hiç yaşanmaması gereken şeyler yaşanıyor Meclis’te. Utanç verici görüntüler. Her şey gözümün önünde oldu. Meclis sözün söyleneceği yer. Meclis’te kan akmaya başlıyorsa, vatandaş ne yapacak. Bu gerçekten çok utanç verici bir durum. Bu duruma Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un en acil şekilde müdahale etmesi gerekiyor. Sözlerin havada uçuşacağı bir yerde yumruklar, tekmeler uçuşuyor. Yerlerde kan var, kadınlara vuruyorlar. Gözümüzün önünde oldu. Kadınlara vuruyorlar. Utanç içindeyim bu duruma şahit olduğum için. Sayın Numan Kurtulmuş’un derhal tüm siyasi partilerin genel başkanları ya da grup başkanlarını toplantıya çağırmaya davet ediyorum. Bu gerçekten Meclis açısından taşınılabilecek bir yük olmaktan çıktı. Meclis İdari Amirinin milletvekiline yumruk attığı, kadına şiddet uyguladığı bir haldeyiz. Olacak iş değil. Arkadaşımız Okan Konuralp kavgayı ayırmaya çalışırken yaralandı. Öyle gördük. Sayın Gülistan Koçyiğit de kürsüye yapılan saldırı engellemeye çalışırken, maalesef. Çok üzgünüz” diye konuştu.

Özel, Kurtulmuş'la görüştü: “Bu şiddeti normalleştiremeyiz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’deki olaylı oturumun ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u telefon ile aradı.

Yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu ifade eden Özel, Kurtulmuş’tan inisiyatif almasını ve siyasi parti temsilcileriyle yapılacak toplantıya bizzat kendisinin başkanlık etmesini istedi. 

CHP Genel Başkanı Özel, “Bu şiddeti normalleştiremeyiz. Olayların bu noktaya gelmesi konusunda sizin mutlaka inisiyatif almanız gerekiyor” dedi. Özel bir idare amirinin yaptığı saldırının izah edilemez olduğunu ifade etti.

Yaşananları “rezalet” olarak nitelendiren Özel, Meclis Başkanı’ndan artan şiddete dur demesini bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını, Meclis’teki şiddet olaylarıyla ilgili bir toplantı planlanması durumunda ise bu toplantıya en üst düzeyde katılım göstereceklerini dile getirdi.