Politika

Özgür Özel, Yargıtay'ın Can Atalay hakkındaki kararına ilişkin açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay ile ilgili verdiği "hak ihlali" kararına uymamasına yönelik, "Dün Anayasa Mahkemesi'nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla Anayasa'yı askıya alma anlamına gelen bir darbe girişiminin son perdesi oynandı" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile basına kapalı gerçekleşen görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay ile ilgili verdiği "hak ihlali" kararına uymamasına yönelik, "Dün Anayasa Mahkemesi'nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla Anayasa'yı askıya alma anlamına gelen bir darbe girişiminin son perdesi oynandı" diye konuştu.

"MYK ve PM'nin olağanüstü gündemi, içinde bulunduğumuz Anayasa'ya karşı darbe girişimi"

İnce ile yaptıklarıgörüşme sırasında televizyondan ziyarete ilişkin haberleri takip ettiklerini belirten Özel, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün CHP'nin açıklayacağı belediye başkan adaylarından bahsedildiğini altyazılarınızdan ve anonslarınızdan takip ettik. Dün Anayasa Mahkemesinin kararını hiçe sayan, dolayısıyla Anayasa'yı askıya alma anlamına gelen bir darbe girişiminin son perdesi oynandı. Bu şartlar altında CHP olarak bugün yapılacak MYK toplantımızın ve ardından yapılacak PM toplantımızın özel gündemle toplanacağını dün bir sosyal medya paylaşımıyla duyurmuştuk. Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve yerel seçime yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız. Dünkü paylaşımımızda olduğu gibi MYK ve PM'nin olağanüstü gündemi, içinde bulunduğumuz Anayasa'ya karşı darbe girişimidir."