Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya Örnekköy ziyaretinde yaptığı konuşmada, “İktidar 22 yıldır Atatürk’ün ‘Milletin efendisi’ dediği köylünün canına okudu, anasını ağlattı. Tütün üreticisine zulmettiler. Ne oldu Doğanşehir’de? AK Parti tepetaklak oldu, Doğanşehir’de CHP kazandı. Adıyaman’da AK Parti düştü, CHP kazandı. Demek ki tütün üreticisinin, çiftçinin, kayısı üreticisinin ahını alıyorsan seçim sandığında da onlar sana cevabını veriyorlarmış. Herkes bunu böyle görsün, bilsin” ifadelerini kullandı. 
 
ANKA'dan Gülara Subaşı'nın haberine göre, Özel’e ziyaretinde, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, genel başkan yardımcıları ve ilçe belediye başkanları eşlik etti.

Kuru kayısı fiyatının geçen seneye oranla yüzde 40 arttığını hatırlatan Özel, markette 175 liraya satılan kayısının bu yıl 370 liradan satıldığını vurguladı.  

Öte yandan, mutlaka kayısıya taban fiyat uygulaması getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Özel: Milli futbolcumuza iki maç ceza verilmesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karar Özel: Milli futbolcumuza iki maç ceza verilmesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karar

“Ama Malatya’nın sorunu, sorunun söylenmemesi değil. Yoksa Veli Ağbaba kadar ilinin sorununu Meclis’te anlatan bir başka milletvekili yok zaten. Sorunu anlatan çok da çözen yok. Örnekköy CHP’ye, Atatürk’ün partisine, halkın partisine sahip çıktı, Veli Ağbaba’ya sahip çıktı ama bütün Malatya’nın İsmet Paşa’nın partisine, Atatürk’ün partisine sahip çıkması lazım. Bugünkü iktidar parayı zenginlere, müteahhitlere, yandaşlara veriyor ama halk partisinin iktidarı olursa vatandaşın yüzü gülüyor. 1970’leri hatırlayanlar bilir, CHP geldiğinde çiftçinin, işçinin yüzünü güldürmüştü. Ama bugünkü iktidar 22 yıldır Atatürk’ün ‘Milletin efendisi’ dediği köylünün canına okudu, anasını ağlattı."

Editör: Haber Merkezi