BM'ye rapor gönderildi: Çağrı cihazları elektronik mesaj yoluyla patlatıldı BM'ye rapor gönderildi: Çağrı cihazları elektronik mesaj yoluyla patlatıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Söz konusu görüşmede, Mahmud Abbas’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na hitap ettiği oturumda, geçirdiği kaza nedeniyle bulunamadığı için üzüntülerini dile getiren Özel, partisinin Filistin halkının haklı davasının her zaman yanında olduğunu vurguladı.

Genel Başkan seçildikten sonra, dünyadaki 119 lidere Bağımsız Filistin Devleti’ni tanımalarını isteyen bir mektup gönderdiğini ve tüm yurt dışı ziyaretlerinde Gazze’deki katliamlara dikkat çektiğini anımsatan Özel, “Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bir Filistin devleti kurulmasını gerekli görüyor ve iki devletli çözümü destekliyoruz” dedi. 

Mahmud Abbas'tan Özel'e davet

Filistin Devlet Başkanı Abbas ise Özel’e geçmiş olsun dileklerini iletti. CHP'nin tarihini ve Filistin davasına desteğini çok iyi bildiklerini söyleyen Abbas, bu destekleri ve yardımları hiçbir zaman unutmayacaklarını ekledi.

Öte yandan, “Siz dünyaya açılan bir pencere gibisiniz” diyen Abbas, Özel’i Filistin’e davet etti.

Mahmud Abbas, “Sizleri ikinci ülkeniz Filistin’e davet ediyorum. Seçtiğiniz herhangi bir tarihte gelebilirsiniz, Filistinli kardeşlerinizin durumunu yakından takip edebilirsiniz. Bu davet açık bir davettir” ifadelerini kullandı.

Editör: Esin Özdemir