Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı KKTC'de kutlandı. Türkiye'den törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile çok sayıda milletvekili katıldı. 

Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal komite toplantısına başkanlık etti Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal komite toplantısına başkanlık etti

Törende protokol gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın oturan CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaklaşık 2 dakika sohbet etti. Sohbetin içeriğine ilişkin sorulara Özel, "Çok merak edilecek bir gündemimiz yoktu. Nezaket cümleleri kuruldu, hal hatır soruldu. Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bugün 3 gün oldu Kıbrıs’tayız. Heyetimizin yaptığı temaslar hakkında bilgi verdik. 50'nci yıla uygun, burada ihtiyaç duyulan birlik beraberlik ruhuna uygun temas oldu" yanıtını verdi.

Editör: Ziya Burak Erol