Habertürk'te yer alan habere göre "Yerel seçimleri de konuşacağımız bir nezaket ziyaretinde bulunuyorum. Bu seçimlerde CHP'nin en yüksek oyu alması için çaba sarf edeceğim. Ama esas olarak en büyük gayret muhalefetin en çok belediyeyi kazanacağı şekilde olmalı" dedi.

Belediye yöneticileri kaymakamlık binasına alınmadı Belediye yöneticileri kaymakamlık binasına alınmadı

Muhalefet partilerinin mutkala diyalog zemini aramaları gerektiğini dile getiren Özel; "Yerel seçimde birbirimize kaybettirmeyeceğimiz bir zemin arayacağız" diye konuştu.

Diyalog zemini gelişebileceğinden ümitli olduğunu söyleyen Özel; "İYİ Parti ile ittifak yapılmazsa İstanbul ve Ankara için risk görüyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Ankara ve İstanbul'da belediye başkanlarımız ciddi teveccüh görüyor, kazanacaklar. Bu durum tek başımıza kazanıyoruz, işbirliklerine kapalıyız, ya da işbirliği yapmazsanız yapmayın diye yaklaşmamızı gerektirmez. Diyelim ki İstanbul'u tek başımıza kazanıyoruz. Emin olun İstanbul'da tek başımıza girdiğimizde kazansak, iş birliği ile gittiğimizde çok daha fazla belediye meclis üyemiz olur. O da önemli belediye meclisinde çoğunluğu sağlamak önemli. Yani iş birliğinin kaybettiren tarafı yok. 

Editör: Erva Gün