Partisinin Sivas İl Başkanlığı’nda CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'i ve heyetini kalabalık karşıladı. Sivas İl Başkanı Gazi Doğan, ziyaret için teşekkür etti. Doğan’dan sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu “31 Mart’ta hem İstanbul’da hem Türkiye’de tarihi bir başarıya imza attık. İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı, il başkanımızın koordinasyonu, Ekrem İmamoğlu’nun önderliğinde 14 olan ilçe belediye başkanı sayımızı 26’ya çıkarttık. Türkiye genelinde 411 belediyeyi kazandık” dedi.

“Özgür Özel öncülüğünde büyük iş başardık”

Özgür Çelik de burada yaptığı konuşmada 31 Mart seçimlerindeki başarıya değinerek şunları söyledi:

“Hep birlikte Türkiye’nin dört bir yanında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde çok büyük bir iş başardık. 2023 seçimleri, ne yazık ki bu topraklarda insanların umudunu biraz azaltmıştı. İnsanlar, ülkelerinin geleceğine yönelik bir karamsarlık içerisindeydi ve biz, 2024’te Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in Türkiye’deki büyük mücadelesi sonucunda büyük bir başarı elde ettik. Partimiz çok uzun yıllar sonra Türkiye’nin birinci partisi oldu. İstanbul’da 26 ilçe belediyesi kazandık. İstanbul tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde meclis çoğunluğunu sağladık.”

“Sivas’ı İstanbul’da 3 belediye başkanımız temsil ediyor”

Bakan Güler’den güvenlik ve modernleşme mesajı Bakan Güler’den güvenlik ve modernleşme mesajı

Bu başarıyı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve örgüt ile kazandıklarını belirten Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hepinizin emeğine sağlık. Hepinize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Burada üç tane Sivaslı belediye başkanı var. 2019 ve 2024 arasında İstanbul’da bir tane bile Sivaslı belediye başkanı yoktu. Sivas’ın Sivas merkezindeki, Sivas’taki nüfusu 650-700 bin civarında. Resmi rakamlara göre İstanbul’da 800 bin Sivaslı yaşıyor ama kütüğünü de İstanbul’a taşıyanları hesapladığımızda bazen 1,5-2 milyon deniyor. İstanbul’da 81 ilden komşularımız var ama Sivas nüfusu birinci sırada. Konfederasyonumuzun, federasyonlarımızın ve hemşerilerimizin hep bir şikayeti vardı. Diyorlardı ki, İstanbul’da Sivaslılar olarak biz nüfus olarak birinci sıradayız ama bir tane bile belediye başkanımız yok. Siyasette temsilimiz çok güçlü. Bugün benim il başkanlığı dönemimde Sivas’ı İstanbul’da üç tane belediye başkanımız temsil ediyor. Hepsi de İstanbul'un en önemli ilçelerini yönetiyorlar.”

“Değişimi kurultay değişimiyle sınırlandırmamak lazım”

“Değişimde derinleşmeyi bir miktar konuşmamız lazım. O değişimi sadece bir kurultay değişimi olarak 31 Mart seçimleriyle sınırlandırmamak lazım” diyen Çelik, sözü tüzük kurultayına getirerek şöyle devam etti:

“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde 4 Eylül’de yine Sivas’ta burada sizlerle buluşarak tüzük kurultayımızı başlatarak partiyi nasıl daha genç hâle getirebiliriz, kadınların siyasetteki temsilini nasıl güçlendirebiliriz; burada sizlerle beraber konuşacağız. Tabii ki kadınları ve gençleri konuşurken deneyimli büyüklerimizi de bir kenara itmeyeceğiz. Onların tecrübesiyle gençlerin deneyimini, kadınların enerjisini nasıl birleştirebiliriz, gençlerin ve kadınların siyasette temsilini nasıl artırabiliriz; 4 Eylül’den itibaren Sivas’ta başlamak üzere hep birlikte konuşuyor olacağız.”

“3 kadın belediye başkanımız var”

İstanbul’da hiç kadın belediye başkanı yokken bugün 3 belediye başkanı olduğuna vurgu yapan Çelik, “İstanbul’da bir şeyi başardık. O da şu. İstanbul’da hiç kadın belediye başkanımız yoktu. İstanbul’da tıpkı Sivaslı belediye başkanı olmadığı gibi bugün İstanbul’da benim il başkanlığı dönemimde üç kadın belediye başkanımız var” dedi.

“Cumhuriyetin temelleri Sivas’ta atıldı”

Çelik, ziyaretini de şöyle değerlendirdi:

“Bu ziyareti birkaç cümleyle de ifade etmek isterim. Cumhuriyetin temelleri Sivas’ta atıldı, deriz hep ama bugün bize düşen görevleri de hatırlamamız lazım. Sivas’ta çok önemli kararlar alındı ama en önemli kararlarından bir tanesi, Sivas’ta Anadolu’nun Amerikan mandasına girmesi tartışıldı. Tıbbiyeli Hikmetler, kongre üyeleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir cümle söylediler ve ‘Mandayı kabul etmiyoruz. Mandayı reddediyoruz, ya istiklal ya ölüm. Tam bağımsızlık’ dediler. Tam bağımsızlık şiarıyla bizlere bu güzel Cumhuriyeti armağan ettiler.”

CHP Altınyayla İlçe Örgütü’ne de Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu tabloyu hediye ederek tabloyu kendisi astı.

Editör: Nur Yıldız