Genel

Özelleştirilen Kalamış Yat Limanı'nın planı belirsizliğini koruyor

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nı 40 yıl boyunca işletecek olan Vahit Karaaslan, limana ilişkin henüz herhangi bir plan hazırlamadıklarını söyledi.

Abone Ol

Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Daha önce ihaleyi Koç Holding’in kazanmasına karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onay vermemişti. Tekrarlanan ihalede 505 milyon dolarlık teklifle ihaleyi kazanan Vahit Karaaslan’a ise onay çıktı. Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre Vahit Karaaslan, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nı 40 yıl boyunca işletecek. Bölge halkının limanın genişletilme veya AVM yapılması ihtimali karşısında limanın yeni sahibi Karaaslan, bölge halkının da dinleneceği henüz herhangi bir karar almadıklarını söyledi.

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre herhangi bir ortaklık içine girmediğini belirten Karaaslan, özelleştirme idaresinin ödemelerde taksit imkânı sunduğunu ve bu imkândan faydalanarak 505 milyon doları belirli taksitlerle ödeyeceklerini söylüyor. 

Projenin nasıl olacağını, AVM veya otel olup olmayacağını sorduğumuz da ise Karaaslan, “Proje onayını biz de dün gece öğrendik. Onay gelmeden de herhangi bir çalışma yapmadık. Bu sebeple detayları şu an için konuşmak istemiyoruz, arkadaşlarımızla konuşacağız, ölçüp biçince kamuoyu ile paylaşırız. Projenin hangi alanları içerdiği, Kadıköy Parkı’nı kapsayıp kapsamadığı çok soruluyor. Özelleştirme alanı içinde yer alan kısımlar yer alacak, bunun dışına çıkılmayacak” dedi.

Bölge halkının projeye olan itirazlarını da değerlendiren Karaaslan şunları söyledi:

“Biz projeye katkısı olacak, iyi niyetli, art niyet barındırmayan herkesle istişareye açık olacağız. Onayın gelmesiyle birlikte taraflarla iletişimde olacağız.”