Çevre

Özelleştirilen Kalamış Yat Limanı'nda imar endişesi

Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesine Kadıköylüler tepki gösterirken Belediye başkanı Mesut Kösedağı, süreç hakkında bilgilendirilmediklerini limanın imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Abone Ol

İstanbul Kadıköy’deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 505 milyon dolarlık teklifle iş insanı Vahit Karaarslan'a özelleştirilmesi, yerel yönetim ve halkın tepkilerine neden oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, süreç hakkında yeterince bilgilendirilmediğini belirterek, "Kalamış’ta, Haydarpaşa’da ve Fikirtepe’de süreç nasıl işliyor? Beni bile bilgilendirmediler," dedi.

İmara açılma tehlikesi 

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş’ye ait olan limanın özelleştirilmesi, 2013'te Resmi Gazete'de duyurulmuş, ancak Kadıköy Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları kararı iptal etmeye çalışmıştı. Önce Koç Holding'e verilen sonra iptal edilen özelleştirme ihalesi tekrarlandı. İhaleyi Vahit Karaarslan kazandı.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre, Kösedağı, Kalamış Parkı'nın da imara açılacağına ilişkin endişeli olduklarını belediye olarak süreçten bilgilendirilmediklerini dile getirdi.

Kadıköylülerden tepki

Kösedağı, "Bize bilgi verilmeden burada en ufak inşaata başlayacabileceklerini zannetmiyorum. Çünkü buna her şeyden önce Kadıköylüler izin vermez," diyerek, yerel halkın tepkisinin önemini vurguladı. Marina için güncelleme ihtiyacı olabileceğini kabul eden Kösedağı, bunun nasıl yapılacağı konusunda bölge halkı ve ilgili taraflarla diyalog çağrısında bulundu.