Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel bugün görülen Sinan Ateş duruşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Buradan bir kez daha Türk milletine sesleniyoruz" diyen Özel, "Ankara'da Cumhuriyetin 100. yılında bir cenaze var ve orada duruyor. Onun defnedilmiş olması kanını yerden kaldırmıyor. Türkiye'nin vicdanı, ahlak, adalet yatıyor orada" ifadelerini kullandı. 

CHP lideri Özel'in açıklamasında Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş de yer aldı. 

Nasrallah suikastı: Açık hesaplaşmanın yeni perdesi Nasrallah suikastı: Açık hesaplaşmanın yeni perdesi

Özel'in açıklaması şöyle:

"Sinan Ateş cinayetinin karar günlerinde buradayız. Duruşmayı takip ettik. Ayşe Hanım'ın endişelerinin salona hakim olduğunu görüyoruz. Mahkeme ışık hızıyla karar vermeye çalışıyor. Burada sadece tetikçiler var

Esas azmettiricilerin bir kısmı üzerinde gizlilik kararı olan dosyada. Orada Olcay Kılavuz ve çok sayıda siyasi var. Bir kısmı da Ankara'da  bir genel merkezde oturuyor. Onlar o dosyada da yok. Nasılsa buradaki uyuşturucu satıcısı, salonda kimi nasıl vurduğunu anlatan haysiyetsizler para karşılığı yatarlar.

Buradan bir kez daha Türk milletine sesleniyoruz. Ankara'da Cumhuriyetin 100. yılında bir cenaze var ve orada duruyor. Onun defnedilmiş olması kanını yerden kaldırmıyor. Türkiye'nin vicdanı, ahlak, adalet yatıyor orada. 

Buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip esas azmettiricileri gerekli cezayı alıp kamu vicdanında cezalandırmazsanız bu iş olmaz. Katiller içeriye gidince adalet tecilli edecek. Hangisi o ikisi o ikisi. 

Ayşe Hanım'ın bir sözü vicdan sahibi herkesin sözüdür. Ayşe Hanım hiç merak etmeyin sizin sayenizde gerçek kötüler bir tarafta olacak iyiler hep birlikte olacak. Bundan sonra Türkiye'de iki ittifak var biri kötüler biri de iyilerin ittifakı. 

Cumhur İttifakı sürecek diye bir cinayeti üstü örtülü bırakmayın. İyiliğe sarılın. İyiler akşam rahat uyur. Onlar rahat uyuyamıyor. Türkiye'yi kurtaracak ittifak iyilerin ittifakıdır. 

Editör: Esin Özdemir