Politika

Özel'den Kurtulmuş'a tepki: İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un anayasanın ilk 3 maddesi ile ilgili sözlerine yanıt CHP lideri Özel'den geldi. Özel, "İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, iki gün önce yaptığı konuşmasında anayasanın 3'üncü maddesinin 'değişebileceği' sinyalini vermişti.

Kurtulmuş, "Bu devletin aslı millettir. Devlet milletin işlerini iyi yönetmek için vardır. Mesela çok sıradan gibi gözüken, Anayasada yer alan 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' tabiri bu perspektiften bakıldığında değiştirilmelidir. Çünkü devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz. Bu metin, 'milletin gücü üzerine yükselen devlet anlayışı' ile yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Muğla, Datça’da konuşan Özel, Numan Kurtulmuşûn bu açıklamalarına tepki göstererek, “Tayyip Bey HÜDAPAR’a bir şey diyemiyor. Bahçeli HÜDAPAR’a bir şey diyemiyor. Numan Bey aklı sıra HÜDAPAR’ın alanını genişletecek… İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız!” ifadelerini kullandı.

"Bugün cezasızlık kültürünün faili Bahçeli ile Erdoğan'dır"

Kadın ve çocuk cinayetlerine ilişkin, Özel, “Şimdi çıkmış diyorlar ki ‘Cezasızlık kültürünün egemen olmasına izin veremeyiz.’ Bu cezasızlık kültürünü kim çıkardı? Bu varsa, bu kültürün iki müsebbibi var. Bunlardan birisi savcı gibi talep eden Sayın Bahçeli. Her türden kriminal tipi görüyor, af talep ediyor. İkincisi de Bahçeli'nin talebini uygun görüp talimatı veren Erdoğan. Bugün cezasızlık kültürünün faili Bahçeli ile Erdoğan'dır. Tüm faillerin aramızda dolaşmasının sebebi Bahçeli ile Erdoğan'ın yarattıkları cezasızlık kültürüdür” dedi. Özel, erken seçim ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili de “‘CHP'nin adayı kim?’ CHP’nin adayı, aslan gibi bir CHP’li. Peki AK Parti'nin adayı kim? Madem ki erken seçimden kaçıyorsunuz, AK Parti kimi çıkaracak bizim karşımıza? ‘Tayyip Erdoğan’ diyorlarsa son tarih Kasım 2025. Erken seçimden kaçıyorlarsa o zaman bir isim söylesinler de duyalım bakalım” diye konuştu.