Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Tel Aviv yönetimiyle ticaretin nasıl yapılmaya devam ettiğinin ayrıntılarını anlattı.  "İsrail ile ticaret cayır cayır devam ediyor" diyen Özel, "Bunu buradan, Türk milletine ve dünyada mazlumlar için yüreği yanan herkese şikayet ediyorum. İsrail'le ticareti durdurun, durdurun, durdurun!" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu'ndan 'yenidoğan çetesi' açıklaması İmamoğlu'ndan 'yenidoğan çetesi' açıklaması

Özel, Antalya ziyareti kapsamında katıldığı 14'ücü Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'nde açıklamalarda bulundu. 

"İsrail ile ticaret" iddialarına ilişkin konuşan Özel, şunları kaydetti:

"İsrail'le ticaret cayır cayır devam ediyor. Çünkü İsrail'le ticaretin engellenebilmesi için yapılması gereken iş İsrail'le serbest ticaret anlaşmalarının iptaliydi. İptal edilmedi. Ayrıca Türk menşeili ve İsrail menşeili ürünlerin takibi, son kullanıcı belgesi, çıkan ürünün bir başka aracılığıyla İsrail'e gitmesine olanak tanımayacak düzenlemeler yapılmadı. Ortaya çıktı ki bir malın serbest bölgeden çıkıp geçici depolama merkezinde etiket değiştirip İsrail'e gitmesi de yasaklanmamış. Gerçek durum ortaya çıktı ki Türkiye'den İsrail'e gidecek mallar üçüncü bir ülkenin deposuna gidiyormuş gibi evraklandırılmakta. Uluslararası sularda gelen bir helikopter, yaklaşan bir hızlı botla evraklar gelmekte. Gemi başka bir limana bile girmeden, tak tak tak evraklar değişmekte. Ürün sanki İsrail'e üçüncü ülkeden gidiyormuş gibi yapılmakta."

Editör: Esin Özdemir