Politika

Özel'den Akar'a yanıt: Arkamda 224 silah arkadaşı var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi olayları üzerinden yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Özel, kutuplaşma siyasetiyle toplumsal gerginliği artırmanın kimseye fayda sağlamadığını vurguladı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi olayları ve özür daveti konusundaki ifadelerine sert yanıt verdi. Özel, Erdoğan’ın kutuplaşma siyasetiyle siyasi düşüşünü engellemeye çalıştığını savunarak, "Sayın Erdoğan’ın amacı gerginlik yaratmak, fakat bu artık işe yaramıyor" dedi.

Özel, Erdoğan’ın toplumu kutuplaştırma çabalarına karşı halkın artık gerçek sorunlarına odaklanmak istediğini belirtti ve 31 Mart yerel seçimlerinde bunun açıkça görüldüğünü ifade etti. Özel, "Vatandaşımız, 31 Mart’tan itibaren kutuplaşma değil, kucaklaşma istediğini açıkça gösterdi. Bizim görevimiz bu ülkenin gerçek sorunlarına odaklanmak, siyasi polemiklerle zaman kaybetmemek" diye konuştu.

CHP lideri, Erdoğan’a yönelik özür çağrısını da yineleyerek, "Vatandaş, gerçek dertlerinin konuşulmasını istiyor. Gezi üzerinden yapılan bu tartışmaların kimseye faydası yok. Eğer gerçekten özür dilenecekse, Vera’nın babasız büyümesine sebep olanlardan özür dilenmeli" ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar’a Yanıt

AK Parti Milletvekili Hulusi Akar’ın açtığı tazminat davasına da değinen Özel, davayı şaşırtıcı bulmadığını belirterek, "Hulusi Bey, bu ifadeleri daha önce de duydu ve mahkemede doğruluğunu ispatlayamadı. Arkamda, söylediklerimin doğruluğunu bilen 224 silah arkadaşı var. Eğer yine dava açıyorsa, kendine güvenmiyor demektir" dedi.

Özel, siyasi kavga yerine ülkenin sorunlarına çözüm üretmenin önemine dikkat çekerek, "Bu ülke yüksek tansiyon istemiyor, icraat istiyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her gün hizmet için çalışıyoruz" diye ekledi.