Genel

Özel: Yaşananlar Hakkari halkının iradesini yok saymaktır

CHP lideri Özgür Özel, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına, "Yaşananlar, henüz 2 ay önce tecelli etmiş Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir. Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!" sözleriyle tepki gösterdi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya aracılığıyla yaptığı paylaşımda, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Özgür Özel'in konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hakkari Belediyesi'ne sabah saatlerinde bir operasyon yapılarak, Belediye Başkanının gözaltına alınmasını ve 10 yıl önce başlamış ve halen süren bir davası gerekçe gösterilerek kayyım atanmış olmasını reddediyoruz. Yaşananlar, henüz 2 ay önce tecelli etmiş Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir. Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!"

Ne olmuştu?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi'ne dün gece polisler tarafından baskın yapıldı.

Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise seçilen Belediye Başkanı Akış'ın "PKK/KCK yapılanmasında üst düzey görev aldığı" iddia edilerek Hakkari Belediyesi'ne kayyum atandığı belirtildi. Açıklamada, Akış'ın "geçici tedbir olarak" görevden alındığı bildirildi.