Balıkesir’de Marmara Adalar Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Avşa Adası'na gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, burada halkla buluştu.

"Yapılacak ilk seçimlerde CHP Türkiye’nin birinci partisi"

Atatürk Meydanı'nda toplanan vatandaşlara seslenen Özel, 31 Mart yerel seçimlerindeki partisinin başarısına değinerek şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne öneriyorsanız, ne istiyorsanız, baba evi orada. Bu ülkede insanlar en iyisini hak ediyorlar. Hiçbirimiz, AK Parti’nin yarattığı enflasyona, AK Parti’nin yarattığı hayat pahalılığına, işsizliğe mahkum değiliz. Artık 31 Mart günü nasıl girdiğimiz ilk seçimlerde söz verdiğimiz gibi yerel seçimleri kazandıysak bundan sonra gireceğimiz ilk genel seçimlerde, partinin kurulduğu gün olduğu gibi, 31 Mart akşamı olduğu gibi burada görüldüğü gibi, anketlerde olduğu gibi yapılacak ilk seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisi.

O gün iktidar değiştiğinde artık aynı burada olduğu gibi mafyanın dönemi bitecek, halkın dönemi başlayacak. Burada duyduklarımdan utandım. 31 Mart’a kadar burada bir mafya düzeni varmış. O mafya düzenini siz bitirdiniz. Türkiye’de de mafya örgütlerinin önünü açanların, ilişki kuranların, kol kola girenlerin İçişleri Bakanlığı yaptığı, o görevden alınıp, efendim dönüp İçişleri Komisyon Başkanlığı yaptığı, halen daha bu ülkede suç örgütlerinin cirit attığı bir düzen var. Bu düzeni de değiştirecek olan yine sizlersiniz, size güveniyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bundan sonra hepinizin yüzünü güldüreceğiz."

“Halkın zengin olduğu Türkiye, CHP iktidarında mümkün”

CHP'nin iktidara geldiği takdirde alım gücünü 10 kat artıracağını dile getiren Özel şöyle konuştu;

"Ben Sosyalist Enternasyonal’in Başkan Yardımcısı olarak, Başkanımız İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in de bulunduğu toplantıda, 78 ülke ve 32 Avrupa ülkesi, içinde Yunanistan’ın PASOK’u da var. Şuna imza attılar. Dediler ki ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefini hep birlikte destekliyoruz’. CHP iktidara gelecek. Hızla Avrupa Birliği’ne üye olacağız. O seviyeyi yakalayacağız. 55 bin dolar milli geliri yakalayacağız. Allah muhafaza, Tayyip Bey ya da partisi kalırsa hedefleri 4 bin 500 dolarlık Şangay İşbirliği Örgütü’nün fakir bir ülkesi olmak. Burada liderler zengin, arabalar, uçaklar, saraylar lüks. Millet fakir. O tarafta tarifeli uçuyorlar, mütevazı dairelerde oturuyorlar. Saray maray yaptırmıyorlar ama halk zengin. Yönetenlerin mütevazı ve halkın zengin olduğu bir Türkiye, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mümkündür."

"İktidara dünden bir gün daha yakınız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Tunceli'de konuştu: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Tunceli'de konuştu:

"Hesabı değil, hayatı kolaylaştıracağız" diyen Özel, sözlerini şöyle sonlandırdı;

"O yüzden buradan sonra iktidara dünden bir gün daha yakınız. Yarın daha yakın olacağız. Hepiniz hem Ada’da, hem başka yerlerden gelenler, orada büyük bir mücadelenin parçası oldunuz. Belediye Başkanımıza Ada emanet ama size de başkan emanet. İlçe başkanımız, mahalle temsilcimiz baba evinde sizleri bekliyor. Parti’ye üye olun, Parti’ye sahip çıkın, ülkeye sahip çıkın. Hep beraber kazanacağız, hep beraber başaracağız.”

Editör: Nur Yıldız