CHP lideri Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'nin resepsiyonunda ortak açıklama yaptı. Gazetecilerin normalleşme sorusunu yanıtlayan Dervişoğlu, "Bizim aramızda hiç anormalleşme olmadı" dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılında KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'nin resepsiyonunda bir araya gelen Özel ve Dervişoğlu, ortak açıklama yaparak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Kıbrıs'ın milli mücadelesinde emeği olanları rahmetle minnetle anıyorum" diyen Dervişoğlu, "CHP'nin o dönemde çıkarma kararı alırken göstermiş olduğu dirayet tarihe altın harflerle yazılacak özelliklere haiz. Milli övünçlerimizi müştereken kutlayacağız, milli hüzünlerimizi müştereken yaşayacağız. Bundan 50 sene önce Kıbrıs'a çıkarma yapma kararı veren o dönemin başbakanı Sayın Bülent Ecevit'i rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, CHP ile aralarında hiçbir zaman anormalleşme olmadığını kaydeden Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Normalleşme arayanların genellikle lafım Özgür Beye değil, sistemi anormalleştiren, süreci anormalleştiren insanların böyle bir anlayışı oldu. Biz CHP ve iktidar partisiyle TBMM'de normal standartlarda çalıştık ama toplumu gererek bundan siyaten nemalanmaya çalışan o gerginliği kutuplaştırmaya dönüştüren, bundan siyasi fayda temin edenlerin aslında rutin bir birliktelik olan bu görüşmelerin normalleşme talebi gibi sunmalarını ben yadırgıyorum. Bizim her zaman ilişkilerimiz normaldi. TMBB'nin doğru, hızlı ve yerinde işlemesine katkı sağlayan muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriydik. Karşı durduğumuz şey süreci anormalleştirenlerdi. CHP'nin AK Parti ile AK Parti'nin İyi Parti ile normalleşmeye ihtiyacı olabilir. Bizim CHP ile ilişilerimiz hiç anormal olmadı." 

Özel: Türkiye’nin dışına çıktık mı Türkiye'nin partisiyiz

Bakan Göktaş, trafik kazasında yaralanan AK Parti'li Gök'ün ailesini ziyaret etti Bakan Göktaş, trafik kazasında yaralanan AK Parti'li Gök'ün ailesini ziyaret etti

CHP lideri Özel ise en kısa zamanda güçlü bir parlamentonun oluşması gerektiğini vurgulayarak, millet yeni bir görev verene kadar ana muhalefet partisi olduklarını söyledi. 

"Türkiye’nin dışına çıktık mı Türkiye'nin partisiyiz" diyen Özel, şöyle dedi: 

"İki muhalefet partisinde lider değişimi oldu, ikisi de grup başkanvelliğinden geliyor. Güçlü meclis grubumuz boşuna değilmiş. CHP güçlendirilmiş parlamenter sistem hakkında ne diyor diye soruyorlar altına imza attığımız gün ne dediysek bugün aynısını söylüyoruz. En kısa zamanda güçlü bir parlamentoya kavuşması lazım. Muhalefet partilerindeki lider değişimlerinin dahi grup başkanvekilleri üzerinden yürüyor olması muhalefetin bir bütün olarak hep sahip çıktığı TBMM’nin, milletin gönlünde de partilerin gönlünde de gerçekten farklı bir yeri olduğunu gösteriyor."

Editör: Esin Özdemir