CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Sarnıç Mahallesi'nde Sarnıç Köyü Camii temel atma törenine katıldı.

Burada konuşan Özel, şunları söyledi;

"Bugün Sarnıç köyündeyiz, Sarnıç benim oturduğum eve 15 kilometre mesafede. Manisa ile İzmir’in sınırında çok güzel bir köy. Maalesef iki ay önce bir orman yangını tehdidi de yaşadı. Yürekler ağzımıza geldi o süreçte. Bugün hem köy depreme dayanıksız olduğu için içine girilmesi yasak olan cami ile ilgili bir proje vardı. Ömer Başkan bunu projelendirdi. Bugün temelini atıyoruz. Altında şadırvanın olduğu, üst tarafının Mescid-i Aksa modelini örnek alarak yapılacak bir cami olacak. Ömer Başkanın sözüne göre en geç üç ay içinde bu camiyi tamamlayarak ibadete açar hale getireceğiz. Ümit ediyorum bir cuma günü hep birlikte cuma namazımızı sayın müftümüz ve muhtarımızla Sarnıç köyümüzün kıymetli sakinleriyle birlikte, caminin değerli cemaatiyle birlikte burada kılarak, açılışımızı yapacağız” 

"Bornova benim ikinci memleketim: İyi günde, kötü günde köyümüzün yanındayız"

Kış gelmeden, camide namaz kılınması için hazırlıkların tamamlanacağını kaydeden Özel, şöyle konuştu;

"Buraya gelmişken Sarnıç köyünün sakinlerine geçirmiş oldukları orman yangınından dolayı geçmiş olsun diliyorum. Birazdan zeytin ağaçlarının, meyve ağaçlarının fidelerinin dağıtıldığı, bizim de birer tane ekimini yapacağımız bir tören de olacak. Biz iyi günde, kötü günde köyümüzün yanındayız. Milletimizin yanındayız. Okul lazımsa okul için buradayız. Cami lazımsa cami için buradayız. Biz çocuk parkıysa çocuk parkı için buradayız. CHP’li belediyeler milletin gönlünden ne geçiyorsa, onu yerine getirmek, milletin gönlünü yapmak için iyi günde, kötü günde yanlarında. Ben de genç başkanımıza teşekkür ediyorum. Benim doğduğum şehir 15 dakika ileride. Büyüdüğüm okul 15 dakika bu yanda. Bornova Anadolu Lisesi. Bornova benim ikinci memleketim. Hatta yetiştiğim zamana bakarsanız, birinci memleketim. Buraya ne yapılıyorsa, kimin Bornova’da yüzü gülüyorsa benim içim rahatlıyor. İçim feraha eriyor.”

Mansur Yavaş’tan adaylık iddialarına cevap Mansur Yavaş’tan adaylık iddialarına cevap

Konuşmanın ardından yapılan duayla birlikte CHP Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla, caminin temeli atıldı. Özel temel atma törenin ardından köyde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Editör: Nur Yıldız