Haber Merkezi -Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya Doğanşehir'deki halk buluşmasında yaptığı konuşmada, “Tütün üreticisine hapis getirenlere, ekmeğini kazanan, çocuğunu geçindiren tütün üreticisini hapisle ve ağır para cezasıyla tehdit edenlere yazıklar olsun. Tütün üreticisini karşısına alan şunu bilsin; daha önce milletvekillerimiz sahip çıktı, yine çıkar. Tütün üreticisinin ihtiyacı olursa Genel Başkan Özgür Özel gelir, o yolu onlarla kapatır ve haklarını alır" ifadelerini kullandı. 

ANKA'dan Gülara Subaşı'nın haberine göre, CHP lideri Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin kazandığı belediyelere teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

Bu kapsamda dün akşam saatlerinde Malatya’ya gelen Özel'in kentteki ilk durağı Yazıhan oldu. Bununla birlikte, Özel, Yazıhan'ın ardından partisinin Doğanşehir İlçe Başkanlığı’nı ve Doğanşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. 

Doğanşehir Belediye Başkanı Bayram: İlçeyi iki yıl içinde ayağa kaldıracağız”

Doğanşehir Halk Buluşması’nda konuşan Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Özel'e ve bütün CHP'li belediye başkanlarına teşekkür etti. 

Deprem sürecinde sahada olan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya da teşekkür eden Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“İnsanlar zor dönemlerde, zor günlerde ortaya çıkar. Deprem, maalesef güzelim ilçemize çok büyük zarar verdi. Ama hiç vakit kaybetmedik. Yine yollardaydık. 31 Mart'ta sizlerin analarınızın ak sütü gibi helal oylarıyla geldik. Geldiğimiz gün bu işe başladık. Hiç merak etmeyin. Arkamızda dönüp ağlamaya gerek yok. Önümüze bakıyoruz. Büyükşehir belediye başkanlarımızı da buraya seferber ederek, bu ilçeyi iyi yıl içerisinde ayağa kaldıracağız. Tekrar o güzel günleri yakalayacağız.”

CHP lideri Özgür Özel’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

“Hep birlikte el birliğiyle Doğanşehir Belediyesi'ni de kazandık. Belediye başkanımız ‘Doğanşehir'i ayağa kaldıracağız’ dedi. Tabi gönül ister bu olsun. Ama belediyenin gücü hele hele büyükşehir yoksa, Doğanşehir Belediyesi'nin gücü Doğanşehir'i ayağa kaldırmaktan çok uzakta. Bunun için Malatya'nın bütün milletvekillerinin seferber olması lazım. İktidar, muhalefet ayrımının ortadan kalkması lazım. Doğanşehir Belediyesi'nin imkanlarıyla Doğanşehir ayağa kalkmaz. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin imkanlarıyla Doğanşehir de ayağa kalkar, Malatya da ayağa kalkar. Yeter ki siz kimden yana olduğunuzu gösterin."

"Sizin sesinizi Türkiye'ye duyuracağız"

"Siyaset taraf olma işidir. Siyaset öncelik belirleme işidir. Sen eğer zengin müteahhitlerden yanaysan, sen yandaşlardan yanaysan, beşli çetelerden yanaysan, işte Doğanşehir, viranşehir olur kalır. Ama sen gerçekten bu insanları seviyorsan biz elimizi uzatıyoruz. Gelin Doğanşehir'i hep birlikte ayağa kaldıralım. Ama burada umudum biraz kırık. Geçen sene deprem oldu. 650 bin konut sözü verdiler. Malatya'ya verdikleri konut sözü 103 bin. ‘Bir yılda yapıp vereceğiz’ dediler. Ama ama maalesef bir yılın değil, bir buçuk yıl neredeyse oluyor, 103 bin konuttan sadece Malatya’da sadece 7 bin 881 konut yapıldı. 100 kişiden 93’ü çadırda, 93’ü konteynerde. Biz CHP olarak iktidara diyoruz ki bu ay kira yardımı bitiyor. Evler bitmediğine göre kira yardımı da bitemez. Ama Mehmet Şimşek diyor ki ‘para yok’, Recep Tayyip Erdoğan diyor ki ‘para yok’. Buradan sesleniyoruz. Para var, kaynak var. Yeter ki doğru yere harcayın. Ve Doğanşehir'den bir kez daha çağrı yapıyoruz. Evler teslim edilene kadar kira yardımı etmek zorundadır. 30 Haziran'da Kocaeli'nde, emeğin başkentinde Gebze'de hem asgari ücrete zam için hem emekli maaşları için hem de çiftçinin hak ettiği için hep birlikte ‘Geçinemiyoruz Mitingi’ yapacağız. Sizin sesinizi Türkiye'ye duyuracağız."

"Bu hükümet karşısına tütün kartellerini almaya korkuyor"

"Bugün milletin barınma sorunu var. Biz adalet dedikçe bunlar yine kıvırmaya, gerçek vergi alınacak yerlerden almak yerine, yine size kemer sıktırmaya, yine sizin sırtınıza binmeye devam ediyorlar. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Ben çok mücadele gördüm ama en büyük mücadelelerden ve muhalefetin zorluklarına rağmen en başarılı mücadelelerden bir tanesini sizin de ana geçim kaleminiz olan tütün üreticileri içindeyken gördüm. Tütünü ekmek serbest ama satmak yasak. Yolda yakalanınca ağır vergiler var. Dünyanın en güzel tütünü, karıştırmadan içilen, sarmalık tütünü. Tek başına tüketilebilen bu tütünün düşmanı kim biliyor musunuz? Bu tütünün düşmanı dünya devi şirketler. Bu hükümet karşısına Philip Morris’i almaya, British American Tobacco’yu almaya korkuyor. Bu hükümet karşısına çok uluslu tütün kartellerini almaya korkuyor, onları almayınca Doğanşehirlileri, Adıyamanlıları karşısına almaktan korkmuyor. Sizi küçük görüyor, hor görüyor. Tütün üreticisine hapis getirenlere, ekmeğini kazanan, çocuğunu geçindiren tütün üreticisini hapisle ve ağır para cezasıyla tehdit edenlere yazıklar olsun. Tütün üreticisini karşısına alan şunu bilsin; daha önce önce milletvekillerimiz sahip çıktı, yine çıkar. Tütün üreticisinin ihtiyacı olursa Genel Başkan Özgür Özel gelir, o yolu onlarla kapatır ve haklarını alır."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile Şuşa'da bir araya geldi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile Şuşa'da bir araya geldi

Editör: Haber Merkezi