CHP'li Yücel'den 'erken seçim' açıklaması: Halk istediği zaman olur CHP'li Yücel'den 'erken seçim' açıklaması: Halk istediği zaman olur

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisini hedef alan açıklamalarına, "31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik ve Erdoğan ile görüştük. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir" sözleriyle yanıt verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının "pek normal olmadığını" söyleyen Özel, şu ifadeleri kullandı: 

"Bir el sıkışmak için tek el yetmez, 2 el gerekir. 31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik. Ve Erdoğan ile görüştük, yıllar sonra el sıkışma imkanı oldu. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir. Muhalefet muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, siyasette normalleşme gündemine ilişkin sert mesajlar vererek, şunları kaydetmişti:

"Bizim çabamız aslında muhalefeti normalleştirmektir. Yani yumuşaması gereken normalleşmesi gereken muhalefettir. İktidar partisi ve ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşı olur, yumuşama olur ama ittifak olmaz. Biz de zaten böyle bir çaba içerisinde değiliz."

"Müzakere kalmadıysa, yapılacak iş mücadele"

Öte yandan, asgari ücrete ara zam yapılmama kararını da eleştiren Özel, "Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir" dedi. 

Büyük Emek Mitingi'ni de hatırlatan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladılar. Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir. 30 Haziran günü Kocaeli'nde yapılacak olan Büyük Emek Mitingi'nde biz  iktidara asgari ücrete zam yapmama noktasındaki tavrına cevabını vermek üzere sokaklarda olacağız." 

Editör: Esin Özdemir