Politika

Özel- Erdoğan görüşmesinden CHP'liler ne bekliyor?

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün gerçekleştireceği iadeiziyaret öncesinde parti kurmayları ile görüştü. parti yönetimi “Özellikle asgari ücret ve emekliler konusunda temmuz için bir iyileştirme bekliyoruz. Yargıya müdahalenin bitmesi, Gezi tutukluları konusunda da adım atılması beklentimiz var” diyor.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasetteki normalleşme süreci kapmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne yapacağı iadeiziyaret öncesi kurmaylarının görüşlerini aldı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre Özel, ilk olarak parti meclisini (PM) ardından merkez yönetim kurulunu (MYK) topladı. Erdoğan görüşmesinden beklentilerini ifade eden parti yönetimi “Özellikle asgari ücret ve emekliler konusunda temmuz için bir iyileştirme bekliyoruz. Yargıya müdahalenin bitmesi, Gezi tutukluları konusunda da adım atılması beklentimiz var” diyor.

Sokağın tepkisi ne yönde?

Bazı PM üyeleri Erdoğan’la yapılan görüşmenin “CHP tabanında rahatsızlık yarattığını, Erdoğan’la yan yana görüntü verilmemesi gerektiğini” söylüyor. Parti içinden bazı isimler bu görüşmelerin Erdoğan’a yarayacağına yönelik endişelerini dile getiriyor. CHP yönetimi ise bu endişelere karşı Özel’in yaptığı “özgüvenli siyaset”in altı çiziliyor.

Normalleşme süreci kapsamında yapılan görüşmelerle ilgili düzenli olarak kamuoyu yoklamaları yaptığını söyleyen kurmaylar, “Sokaktan olumlu tepkiler alıyoruz. Sürecin güzel yansımaları oluyor. Siyasetimizde bir yumuşama da yok. Müzakere ve mücadele var” diyor.