Politika

Özel: Bahçeli ve MHP, Ateş ailesinin başına gelecek her olaydan sorumlu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davası sırasında Selma Ateş'e düzenlenen saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımladı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Selma Ateş'e düzenlenen saldırıya ilişkin "Dün de ifade ettiğim gibi, siyasi yaşamının en ayıplı konuşmasını yapan Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi bundan sonra Ateş ailesinin başına gelecek her olaydan sorumludur" dedi.

Özel, sosyal medya hesabından, Sinan Ateş davası sırasında Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e düzenlenen saldırı hakkında açıklama yaptı. 

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bugün Sincan'da Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e yapılan saldırıyı lanetliyorum.

Bir siyasi partinin genel başkanının açıkça hedef gösterdiği dünkü konuşmasıyla bu saldırı şüphesiz ilintilidir.

Dün de ifade ettiğim gibi, siyasi yaşamının en ayıplı konuşmasını yapan Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi bundan sonra Ateş ailesinin başına gelecek her olaydan sorumludur.

Ankara'nın orta yerinde bir cinayetin üzerindeki sır perdesi kaldırılmasın diye bir siyasi partinin fiziksel saldırılara dönecek dozda ağır tehdit ve hakaretlere tevessül etmesini ayıplıyorum.

Yaratılan bu iklime rağmen gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak, bu suikast aydınlanacak azmettiriciler de cezalarını çekecektir."