Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1'de yayınlanan gazeteciler Özlem Gürses, sunduğu "Kayıt Dışı" programına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile görüşmesi esnasından 17-25 Aralık saatinin yeniden ortaya çıkmasını yorumlayan Özdağ, bu durumun tesadüf olmadığını ve iktidara yönelik bir mesaj içerdiğini belirtti.

"Bahçeli'nin hayatında tesadüf yoktur"

Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli’nin hayatında hiçbir şeyin tesadüf olmadığını belirtti: “Bu da tesadüf olamaz. Bu durum, iktidara bir mesaj niteliğinde. Bahçeli, iktidarın ortağı ancak zarar gördüğünde aynı oranda ortak değil. Erdoğan'ın bu ortaklık biçiminden rahatsız olduğunu düşünüyorum” dedi. Özdağ, ayrıca MHP’ye yakın emniyet müdürlerinin görevden alınmasının MHP’yi rahatsız ettiğini ve bu durumun bir gerilim yarattığını dile getirdi.

"Özel, başbakan olabilir"

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Türkiye’nin büyük bir kriz yaşadığını ve erken genel seçim ihtiyacının doğduğunu ifade ederek parlamenter sisteme dönüşün gündeme gelebileceğini söyledi:

“Bu süreçte, Özgür Özel muhalefetin lideri olarak ön plana çıkacak ve parlamenter sisteme dönüş gerçekleşirse başbakan adayı olabilir. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ise görevlerine devam eder”

"Parlamenter demokrasi Erdoğan'ı barajdan kurtarır"

Özdağ, parlamenter demokrasinin Erdoğan’ı yüzde 51 oy barajından kurtaracağını ve MHP ile kurulan koalisyonu sona erdirebileceğini sözlerine ekledi. Parlamenter sistemin, iktidar partisinin daha az oyla iktidar olma şansını artırabileceğini belirten Özdağ, Türkiye'nin mevcut siyasi yapısında büyük değişikliklerin yaşanabileceğini ifade etti. 

Editör: Ziya Burak Erol