Güncel

Oyuncu Tolga Savacı hayatını kaybetti

1980'li yılların popüler filmlerine rol alan Tolga Savacı ABD'de hayatını kaybetti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Sinema ve dizi oyuncusu Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetti.

80'li yıllar Yeşilçam filmlerinin sevilen oyuncusu Savacı, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 60 yaşında olan Savacı, uzun yıllardır eşi Nermin Bezmen'le ABD'de yaşıyordu.

Savacı'nın ani ölümünü eşi Bezmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Bezmen, eşinin ölümünü "Yüreğim kanıyor. Dev yürekli sevdiceğimi kaybettim. Ansızın çıktı sonsuz yolculuğuna. Ben yerle gök, yangınlarla buzlar arasında kayıplarda" sözleriyle paylaştı.

Tolga Savacı'nın ablası Sibel Savacı da sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kardeşinin vefatını duyurdu, tüm sevenlerine başsağlığı diledi. Savacı'nın paylaşımında şunları kaydetti: 

"Güzel ruhlum , koca yüreklim, savaşçı, canım kardeşim, dostum, arkadaşım... Tolga Savacı maalesef ansızın aramızdan ayrıldı.

Huzur içinde uyu birtanem, değerli, bir tanecik kardeşimiz. Tarifsiz üzgünüz. Değerlerinle, gönlünle, tüm varlığınla bu yaşamı bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz..

Bir tanemiz evladı Atilla'ya, sevgili eşi Nerminciğime, tüm sevenlerine de sabır dilerim.

Huzur içinde uyu, yolun ışık olsun. Tolgam..."

Amerika'nın Sesi'ne 2018'de verdiği bir röportajda Tolga Savacı, Türkiye'de sanat üzerinde siyasi baskı olduğunu belirterek sanata başka bir coğrafyada devam etmek için ABD'ye taşındıklarını açıklamıştı.