Ulusal tip onayı bulunmayan ithal araçlar için AB güvenlik regülasyonunun uygulamaya girmesi, otomotiv piyasasında kaos yarattı.

Özyeğin Üniversitesi ve FAO'dan "Dünya Gıda Günü" etkinliği Özyeğin Üniversitesi ve FAO'dan "Dünya Gıda Günü" etkinliği

Bayilerde yığılma olduğunu söyleyen sektör temsilcileri, satışı yapılan ancak tescili yapılamayan binlerce araç olduğunu belirtiyor.

Binlerce tüketici, parasını ödediği aracını Araç Tescil ve Sicil Sistemi'nde (ARTES) tescil yapılamadığı için teslim alamıyor. Bayilerde yığılma olduğunu belirten sektör temsilcileri, satışı yapılan ancak tescili yapılamayan binlerce araç olduğunu ifade ediyor.

ekonomim.com'dan Aysel Yücel'in haberine göre, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) yetkilileri, sorunun çözümü için bugün ilgili bakanlık yetkilileriyle görüşeceklerini söyledi.

AB’nin güvenlik regülasyonu GSR II’nin ulusal tip onayı olmayan ithal araçlar için 7 Temmuz’da devreye girmesi, otomotiv piyasasında kaos yarattı. ARTES’te oluşan teknik sorunlar nedeniyle satılan araçlar sisteme girilemiyor ve sahiplerine teslim edilemiyor.

GSR II, 27 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye’de üretilen ve ‘ulusal tip onayı’ olan yerli araçlar için 31 Ağustos’a ertelenmişti.

Bayiler de tüketiciler de mağdur

Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, bu konuda hem bayilerin hem de tüketicinin mağduriyet yaşadığını belirtti. İstanbul’da bulunan bir başka otomotiv bayisi yetkilisi, konuyla ilgili, “İnanılmaz derecede bir yığılma var. Örneğin üç markayı temsil eden bir bayide yaklaşık bin 200 müşteri bekliyor. Hem tüketici hem bayi mağdur. Tüketici birikimini bozdurmuş, araç almış belki tatile gidecek, aracını alamıyor. Bayiler de olumsuz etkileniyor.”

Editör: Nur Yıldız