Haber Merkezi - Enflasyon vatandaşların beslenme tercihlerine de yansıdı. Osmaniye’de çorba ve sulu yemek satışı yapan esnaf Engin Özgür Dinç, vatandaşların alım gücünün düştüğüne dikkat çekerek,"Çorba çok basit olan bir ürün olmasına rağmen çorba içme noktasında bile insanlar fiyatına bakıp ‘yarım alabilir miyim, bol ekmek alabilir miyim’ gibi birçok şeyle karşılaşıyoruz. Vatandaşın bu sorunlarının giderilmesini rica ediyoruz" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Söke Ticaret Odasının 50. yılı etkinliğine katıldı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Söke Ticaret Odasının 50. yılı etkinliğine katıldı

ANKA'dan Burhan Demircioğlu'nun haberine göre, Dinç, enflasyonla mücadele etmeye çalıştıklarını vurguladı.  Geçen sene tanesi 40 lira olan kellenin, bugün 225 lira olduğunu hatırlatan Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konu ile ilgili elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü burası Kafeler Caddesi üniversite bölgesi olduğu için fiyat olarak kelle paçayı şu anda biz 130 liradan veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde her zamanki gelen müşterilerimizden bir tanesi geldi, önce fiyatını sordu ben kendisine 130 lira dediğimde bir düşündü sonra ‘Yarım alabilir miyim’ dedi. Bize dokundu yanında da ‘Ekmeği bol olsun, yanındaki malzemeler bol olsun’ deyince bizde kendisine yardımcı olduk. Bunun gibi bu dönemde çok fazla derecede karşılıyoruz."

"Vatandaşın bu sorunlarının giderilmesini rica ediyoruz"

Öte yandan, esnaf olarak müşterilerin cebinde para olmadığını anladıklarını kaydeden Dinç, yetkililerden bu sorunun çözülmesini talep etti. 

"Öğrenci çocukları geliyor, nefsi çekiyor ister istemez. Bu konu ile ilgilide kendilerine bakıyoruz ceplerinde yoksa, kendimizce kırmadan, incitmeden insanlara ikram etmeye çalışıyoruz" diyen Dinç, şunları söyledi: 

"Bu mücadeleyi vermeyi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz ama bizler esnaf olarak çok zorlanıyoruz. Biz ne gerekiyorsa birilerinin artık müdahale etmesini istiyoruz. Çünkü alım gücü tamamıyla düştü. Çorba çok basit olan bir ürün olmasına rağmen çorba içme noktasında bile insanlar fiyatına bakıp ‘yarım alabilir miyim, bol ekmek alabilir miyim’ gibi birçok şeyle karşılaşıyoruz. Bu sebepten dolayı da bizler bu konuda yetkili birimlerden destek bekliyoruz. Vatandaşın bu sorunlarının giderilmesini rica ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi