Genel

Orta Doğu'ya uçuşlar güvenlik endişeleri nedeniyle askıya alınıyor

Uluslararası hava yolu şirketleri, İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar nedeniyle Orta Doğu'ya yönelik uçuşlarını güvenlik endişeleri sebebiyle askıya almayı sürdürüyor.

Abone Ol

Uluslararası hava yolu şirketleri, İsrail ile Hizbullah arasında giderek büyüyen çatışmalar nedeniyle güvenlik endişelerini gerekçe göstererek Orta Doğu başkentlerine uçuşlarını durdurmaya devam ediyor. 

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Wizz Air, Tel Aviv ve Ürdün'ün başkenti Amman’a olan uçuşlarını geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Benzer bir adım atan British Airways de bu iki destinasyona olan uçuşlarını iki gün süreyle durdurdu. Alman hava yolu devi Lufthansa ise İsrail’e ve İsrail’den yapılan uçuşlarını 14 Ekim'e kadar iptal ettiğini açıkladı. Bu iptaller, Lufthansa bünyesindeki Austrian Airlines, Swiss Air, Brussels Airlines ve Eurowings gibi diğer havayolu şirketlerini de kapsıyor.

İsrail Havalimanları İdaresi Sözcüsü, Ben Gurion Havalimanı'nın her zamanki gibi faaliyetlerine devam ettiğini, hiçbir uçuşun başka havalimanlarına yönlendirilmediğini belirtirken, birçok hava yolu güvenlik endişeleri nedeniyle uçuşlarını durdurmayı sürdürüyor. 

Azerbaycan Hava Yolları (AZAL) da, Bakü ile Tel Aviv arasındaki uçuşlarını İsrail'deki güvenlik durumu nedeniyle durdurduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra, Macaristan ve İspanya’nın Iberia hava yolu şirketleri de İsrail'e olan uçuşlarını askıya aldı.

Türk Hava Yolları ve diğer uluslararası hava yolu şirketleri ise Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Refik Hariri Havalimanı'na olan uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Bu gelişmeler, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırıların ardından yaşanan güvenlik riskleri ile birlikte tırmanıyor. İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 492 kişinin hayatını kaybettiği ve 1.645 kişinin yaralandığı açıklandı. Güney Lübnan'dan başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelere doğru göç dalgası devam ediyor.

Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülkede eğitime ara verildiğini duyururken, İçişleri Bakanlığı, güneydeki okulların yerinden edilen vatandaşlara barınma alanı olarak kullanıldığını açıkladı.