Dünya

Oprah Winfrey'den yıllar sonra özür

Dünyaca ünlü talk show sunucusu Oprah Winfrey, özür diledi. Yıllarca televizyonda yaptığı aç kalmayı savunan diyet programlarından dolayı pişmanlığını dile getiren Oprah Winfrey, yıllar sonra bir özür açıklaması yaptı.

Abone Ol

Dünyaca ünlü ABD'li sunuculuğunu Oprah Winfrey, YouTube programında, sağlıksız ve gerçek dışı beslenmenin yaygınlaşmasındaki rolü nedeniyle pişmanlığını söyledi. Yıllarca televizyonda yaptığı aç kalmayı savunan diyet programlarından dolayı pişmanlığı dile getiren Winfrey, toksik diyet kültürünün büyük destekçilerinden biri olduğu için özür diledi.

"Bu diyet kültürünün ısrarlı destekleyicisi oldum" diyen 70 yaşındaki Oprah Winfrey; "Dergilerde, 25 yıldır talk show'umda, tüm platformlarımda bunun büyük katılımcısıydım. Size kaç tane kilo verme ve değişim programı yaptığımı anlatamam ve bunlar televizyonda çalışmaya başladığımdan beri vazgeçilmezim oldu" dedi. Winfrey, 'The Oprah Winfrey Show' adlı programında 1980'lerin sonunda seçtiği zayıflama konularından dolayı pişman olduğunu belirtti.