Kullandığı araçla 18 yaşındaki motosiklet sürücüsü Umut Cem Doğan'a çarparak ağır yaralanmasına neden olan Ankara’nın Suudi Arabistan Büyükelçiliği ataşesi Mana Ali M. Alfataih'in olayın üzerinden 10 ay geçmesine rağmen ifade vermediği ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında aradan geçen sürede diplomatın ifadesi  alınamadı. Kazadan sonra hazırlanan tutanakta “olay yerini gösteren kamera olmadığı” şeklinde bir bilgi yer aldı. Ancak Anne Sediye Elmas, kazadan sonra kameraların söküldüğü iddiasında bulundu.

Umut Cem Doğan’ın ailesinin avukatı Kemal Ulusoy “10 aydan fazladır halen savcılık soruşturmayı tamamlamamıştır. Olayda asli kusurlu olduğu belirlenen şüphelinin ifadesi alınamamıştır. Büyükelçilik aileye geçmiş olsun bile dememiştir. Şahsın kendi kişisel işi için trafikte olduğu açıktır. Dokunulmazlık kapsamında olmaması, cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk bulgurunun tanıtımı yapıldı Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk bulgurunun tanıtımı yapıldı

Doğan, 17 Kasım 2023 tarihinde alınan ifadesinde kazadan sonra bilincini kaybettiğini anlatarak özetle şöyle dedi:

“Kendime geldiğimde hastanedeydim. Hastanede 12 gün tedavim yapıldı. Hastaneden beyin sapımda ve karaciğerimde kanama olduğu, sağ bacağımda kırık olduğu, sağ bacağıma platin ve çivi takıldığı söylendi. Araç sürücüsü benimle kazadan sonra ve hastane sürecinde hiçbir şekilde ilgilenmedi. Şu anda ayağımda ağrı oluyor, yürümekte zorlanıyorum. Doktorlar, beynimde ve karaciğerimde kanamaların devam ettiğini söylediler. Kazadan dolayı psikolojim bozuldu. Okula gidemiyorum, ayağımdaki platin ve çividen dolayı askeri ve polis okulu sınavlarına giremiyorum. Şahıstan şikâyetçiyim.”

Editör: Ziya Burak Erol