Dünya

Olimpiyatlar'da su krizi: "Suyun içini, kendi elimi göremiyordum"

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, suyun çok pis olması nedeniyle yarışın kötü geçtiğini belirterek, "Kokusu, tadı çok kötüydü. Akıntıdan dolayı gidemediğimi hissettim" dedi.

Abone Ol

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Paris Olimpiyatları'nda sıkça tartışılan Sen Nehri'ne ilişkin "Su çok pisti. Kokusu, tadı çok kötüydü. Akıntıdan dolayı gidemediğimi hissettim. Kötü bir yarış deneyimi oldu" dedi.

Paris 2024 Olimpiyatları'ında açık su erkekler 10 kilometre maraton yarışında mücadele eden Tunçelli, 2.02.58'lik derecesiyle 23'üncü sırayı aldı.

10 kilometre açık su maratonunda mücadele eden Kuzey Tunçelli, nehrin kirliliğine ilişkin açıklama yaptı. Yarışının nehrin kirliliği nedeniyle kötü geçtiğini vurgulayan Tunçelli, şunları kaydetti:

"Su çok pisti. Kokusu, tadı çok kötüydü. Akıntıdan dolayı gidemediğimi hissettim. Kötü bir yarış deneyimi oldu. Suyun içini, kendi elimi göremiyordum. Bu da yarış sırasında çok kötü etkiliyor. Kafanızı kaldırıp gittiğiniz yere bakmanız gerekiyor, bu da çok yoruyor."

Ne olmuştu?

Paris Olimpiyat Oyunları'nda açık su ve triatlon yarışlarının Sen Nehri'nde yapılmasına karar verildiği günden itibaren tartışmalar devam ediyor.

Belçika Olimpiyat Komitesi, Claire Michel'e triatlon yarışında E.Coli bakterisi bulaşması sonucu yarışlardan çekildiğini bildirdi.

Yarışlara katılan yüzücüler ise suyun kirliliği nedeniyle şikayet etti.