Dışişleri Bakanlığı: Tüm devletleri İsrail’e karşı ortak bir tutum takınmaya çağırıyoruz Dışişleri Bakanlığı: Tüm devletleri İsrail’e karşı ortak bir tutum takınmaya çağırıyoruz

Hizbullah'ın Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 İsrail askeri hayatını kaybettiğini, 7'si ağır 58 asker de yaralandı. 

Saldırıda ölen askerlerin isimleri açıklanırken Time of Israel'in aktardığına göre Hizbullah saldırısında Omri Tamari, Yosef Hieb, Yoav Agmon ve Alon Amitay hayatını kaybetti.

Hizbullah saldırı sonrası yaptığı açıklamada, Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ve halkını savunmak, Beyrut'taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık için saldırının düzenlendiğini duyurdu. 

Hizbullah'ın açıklamasının ardından, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin öldürüldüğü iddiaları sosyal medyada dolaşıma girmişti. 'Halevi suikastı' iddialarına ilişkin paylaşımlar sosyal medyada artarken, İsrail basını söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını aktarmıştı.

Hizbullah saldırısında öldürüldüğü iddia edilen Halevi, Glolani Tugayı'nın eğitim üssünü ziyaret etti. Burada askerlere hitap eden Halevi, "Savaştayız ve eğitim üssüne düzenlenen saldırı, acı verici sonuçları olan ciddi bir saldırıdır" dedi. İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin (IDF) fotoğraflarını servis ettiği Halevi, "Savaşmaya ve eğitim almaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Ziya Burak Erol