Güncel

Okullarda itiraf sayfası tehlikesi

Öncelikle üniversitelerde başlayan günümüzde ise lise hatta ortaokul öğrencilerinin dahil olduğu itiraf sayfaları gençlerde ruhsal bunalıma neden olabiliyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - Sosyal medyada yer alan itiraf sayfaları gençleri ruhsal bunalımın eşiğine getirebiliyor. Ögrenciler tarafından açılan itiraf sayfaları aynı üniversite veya aynı bölümde okuyan ogrencilerin bir araya gelmesi için kuruluyor. Burada birbirleriyle daha kolay tanışıp kaynaşma olanağı bulacağını düşünen kişiler, doğrudan siber zorbalığa maruz kalabiliyor.

Milliyet’te yer alan habere göre, Altınbaş Üniversitesi Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu, itiraf sayfalarının kullanıcıları ruhsal bunalıma sürükleyecek birtakım süreçlere neden olabileceği noktasında uyardı. Etkileşimi artırmak adına sayfa üyelerini hedef gösteren, korkutan veya tepki vermelerine neden olan paylaşımlar yapıldığına dikkat çeken Çakıroğlu, okul yönetimlerini ve aileleri itiraf sayfaları konusunda uyararak gençler için sosyal medya okuryazarlığının önemine dikkat çekti.