Kültür-Sanat

Ödüllü film “Aniden” gala yaptı

Yönetmenliğini Melisa Önel’in üstlendiği “Aniden” filmi, 22 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin galası ise Hope Alkazar Beyoğlu’nda düzenlendi. Galaya filmin oyuncuları Defne Kayalar, Öner Erkan, Şerif Erol ve Esra Kızıldoğan da katıldı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Melisa Önel’in yönetmenliğini üstlendiği “Aniden” filmini, vizyon öncesinde galasını gerçekleştirdi. Gösterildiği festivallerde övgüyle bahsedilen ve ödüllerle dönen film, bir Türk-Alman-Sırp ortak yapımı olarak dikkat çekti. BaşrolleriniDefne Kayalar, Öner Erkan, Şerif Erol, Ayşenil Şamlıoğlu ve Dilan Çiçek Deniz’in paylaştığı film, 22 Aralık'ta sinemalarda izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Filmin galası ise, 10 Aralık’ta Hope Alkazar Beyoğlu’nda yapıldı. Yönetici yapımcıları arasında Sinan Eczacıbaşı ve Fırat İşbecer’in de bulunduğu Aniden’in galası sanat ve sinema dünyasının ünlü isimlerini de bir araya getirdi.

Aniden filmi; 40’lı yaşlarında, bir anda koku duyusunu kaybeden Reyhan'ın, kendini bulabilmek için ortadan kaybolmasını anlatıyor. Yarattığı görüntü ve ses dünyasıyla Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde adından söz ettirmeyi başaran, festivalin en beğenilen yapımları arasında yer alan film, eleştirmenlerden de tam not aldı. Uluslararası sinema televizyon kültür yayınlarından Variety’de editör Patrick Frater filmi “İnsan kendini Aniden bulduğunda” başlığıyla duyurmuştu.

Avrupa prömiyerini Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde (IFFR International Film Festival Rotterdam) yapan ve ardından Kuzey Amerika’nın en saygın film festivallerinden Vancouver Uluslararası Film Festivali’nde gösterilen Aniden, Türkiye prömiyerini Ankara Film Festivali’nde gerçekleştirmiş ve festivalden başrol oyuncuları Defne Kayalar ile Öner Erkan en iyi oyuncu ödülleriyle dönmüştü.