Son Dakika

Odasında silahlarını sergileyen yargı mensubunun görevine son verildi

Makam odasının arkasında yer alan dinlenme odasında silahlarını sergileyen yargı mensubu hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugün yaptığı açıklamada makam odasının arkasında bulunan 'dinlenme odası' ile gündeme gelen İzmir İlk Derece Adli Yargı Komisyonu Başkanı Oktay Tabur'un görevine son verildiğini açıkladı. 

Bakan Tunç konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız Yargı Etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorundadırlar. Bu kapsamda, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca ilgilinin, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır."

BirGün’den Timur Soykan’ın haberine göre Oktay Tabur, 2019-2021 arasında İzmir İlk Derece Adli Yargı Komisyonu üyesi olarak atandı. Ocak 2021’de ise Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından İzmir İlk Derece Adli Yargı Komisyonu başkanlığı görevine getirildi.

Habere göre Tabur, makam odasının arkasındaki ‘dinlenme odası’na 13 tabanca ve 7 uzun namlulu tüfek astı.

Hakim, bu metal panoya asılı silahlarla birçok üst düzey yargı mensubuyla pozlar da verdi: Hakimler Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı Osman Nuri Yiğit, HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Şirin Işık ve Murat Gülaç.

Konuyla ilgili Soykan’a konuşan Tabur, silahların kendisine ait olduğunu doğrulayarak şunları dedi: “Dinlenme odam, hepsi ruhsatlı silahlar, benim silahlarım. Uzun namlulu olanlar ruhsatlı av tüfekleri. Haber değeri varsa haber yapabilirsiniz. Çekineceğim hiçbir şey yok. Benim odama Yargıtay başkanı, Adalet Bakanlığı Müfettiş Kurulu başkanı, hepsi gelmiş, hepsi de beğenmiş, takdirlerini illetmiş insanlar."