Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, teğmenler meselesinde AKP’nin kendi içinde fikir ayrılığına düştüğüğüne dikkat çekti. Babacan yazısında, şunları kaydetti:

AK Parti'li Karaaslan, Afyonkarahisar'da "Gençlik Buluşması"nda konuştu: AK Parti'li Karaaslan, Afyonkarahisar'da "Gençlik Buluşması"nda konuştu:

“Siyasi kulislerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tutumundaki hızlı ve sert değişikliğin birkaç nedeni sıralanıyor. Erdoğan’ın konuşma yaptığı yeri önemli bulunlar var. “Bir tek rütbem var, o da imam hatipli olmak” duygusallığının Erdoğan’ın konuşma dozunu değiştirdiği iddia ediliyor. Ayrıca, Erdoğan’ın konuşmadan önce kendisine gelen ön raporlarda, genç teğmenlerin komutanlarının ihmali olduğunu dair bilgiye sahip olduğu da aktarılıyor.”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in de birbirinden farklı nabız tutan iki açıklamasını hatırlatan Babacan “AKP’de yaşanan soruna güzel bir örnek” dedi. Babacan, “Sadece bir hafta içinde yaptığı açıklamalar değil, aynı konuşma içindeki çelişkileri çok net görünüyor. Genç teğmenlerle ilgili rutin incelemenin ‘abartılmaması’ gerektiğini söylerken, diğer yandan TSK’daki darbe anlayışına atıflar yapıyor. ‘Olayları doğru okumak, gelişmelere göre strateji geliştirmek ve ortak dil oluşturmak’ artık AKP’nin bir özelliği değil” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Erva Gün