Gazete Pencere'den Nuray Babacan, AKP'nin 23. kuruluş yıldönümü kutlamalarından sonra parti içerisinde tablonun iç açıcı olmadığını belirterek milletvekilleri, il yönetimleri arasında gerginlik yaşandığını ileri sürdü. 

"İller bu atamalar yüzünden kaynıyor" 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Mersin'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Mersin'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Babacan'ın yazısından öne çıkanlar şöyle:

"Tüm illerde yerel seçimlerde ortaya çıkan halen de devam eden acayip çekişmeler var. Şimdiki çekişmenin nedeni de kongre sürecinde görevden alınan il yönetimleri ve yerlerine vekaleten kimin atanacağı sorunu. İller birer birer tasfiye ediliyor. Önümüzdeki yıl yapılması planlanan kongre öncesinde ‘bir nevi kayyum’ atanıyor. Yerel seçim başarısızlığının ardından el çektirilen illerin sayısı 20’yi geçti. Erdoğan’ın uygun gördüğü isim atanıyor. Tepeden yapılan bu atamalar, 'Bu kafayla gidersek kepenk kapatırız. İller bu atamalar yüzünden kaynıyor' yorumlarına neden oluyor."

"Başıboşluk var"

"Anlatılan o ki; illerde düzenli yapılan il danışma toplantıları artık yapılamaz olmuş. Birincisi toplantıya katılanlar birbiriyle sorunlu. İkincisi bu toplantılar vatandaşların sorunlarını dinlemek için yapılıyordu. Ortaya çıktı ki, toplantıya katılanlar sürekli hükümeti eleştiriyor. 

Hala eski alışkanlıkla, TBMM tatile girince seçim bölgelerinde çalışmaya gitme planı yapan milletvekillerinin hayal kırıklığına uğradığı anlatılıyor. Bir milletvekili, 'İl yönetimini aradım, ‘hafta sonu ilde olacağım, ne program yapacağız?’ diye sordum. ‘Bir program yok, burada kimse yok’ yanıtı aldım. ‘Düğün veya cenaze de mi yok?’ dedim. Tam bir başıboşluk var…' diye sitem ediyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Editör: Erva Gün