Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bu saldırılarıyla birlikte yaklaşık bir yıldır İsrail göstermiştir ki İsrail'in tek hedefi sadece Filistinliler değildir, aynı zamanda bölgedeki bütün ülkelerin halklardır. Hatta İsrail'in hedefi sadece Araplar da değildir. İsrail'in hedefi Müslümanlar da değildir, Müslümanlar ve Hıristiyanlar, kendisinden olmayan herkese karşı bir tavırdır. Bu bir akıl tutulmasıdır" dedi. 

Arjantinli yıldız kariyerindeki 46. kupayı kazandı Arjantinli yıldız kariyerindeki 46. kupayı kazandı

Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gashi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) makamında bir araya gelen Kurtulmuş, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Öte yandan, bir gazetecinin İsrail'in saldırılarının bölgeye yayılmaya başladığına işaret ederek, Meclis'te bu konuda özel oturum gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği sorusu üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Başından itibaren, bu krizin çıktığı andan itibaren İsrail hükümetinin, Netanyahu ve çetesinin kural tanımaz, hiçbir uluslararası kuruluşun kararına ve tavsiyesine itibar etmez, insan haklarına hiçbir şekilde uymaz ve bölge ülkelerinin de egemenliklerine saygı göstermez tavrını gördükçe biz hep bu uyarıyı gerçekleştirdik. İsrail hükümeti şöyle bakıyor; hazır bölge ülkelerini bu kadar parçalanmış bulmuşken, hazır ABD ve bazı müttefikleri bütün askeri güçlerini bölgeye yığmışken kendileri açısından, mesiyanik paranoyak bir dini ideolojinin üzerine oturan, siyonizm açısından son adım olan gelişmeyi gerçekleştirmek istiyor."

Muhabir: Kağan Karacehennem