Güncel

Numan Arslan'ın 55. Sanat Yılı Sergisi Başkentli sanatseverlerle buluştu

Ressam Numan Arslan’ın eserlerine ev sahipliği yapan “Sanatta 55. Yıl” sergisi, Medya Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılış töreninde 24 Saat Gazetesi’ne konuşan Arslan, çalışmalarını ve serginin detaylarını anlattı.

Abone Ol

Cemre Polat

Ressam Numan Arslan’ın 55 yıllık sanat serüvenini yansıtan eserler, Medya Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. “Sanatta 55. Yıl” sergisinin açılış töreni yoğun katılımla gerçekleşti.

Usta Sanatçı Numan Arslan’ın 60’ın üzerinde tablosuna ev sahipliği yapan sergide sonbaharın sıcak tonları dikkat çekti. Arslan’ın sonbaharın renk paletinden ilham alarak resmettiği tablolar, sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

Gökyüzü, ağaçlar ve doğa manzaralarının ağırlıkta olduğu eserler, “yalnızlık” temasını yansıtırken resimlerine eklediği ebruli desenler ise Arslan’ın özgünlüğünü gözler önüne serdi. 

Renklerin karmaşasını ve yalnız ağaçları anlatıyorum”

Açılış töreninde konuşan Arslan, çoğunlukla yalnız ağaçları çizse de ormanları konu aldığını ifade etti. Şair Nazım Hikmet’in “Yaşamak, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” sözüne atıfta bulunan ressam, “Resimlerimde doğa, ağaçlar ve yalnızlık var. Bazen tek ağaçları ve günbatımını resmediyorum, bazen ormanları… Renklerin karmaşası ve yalnız ağaçları anlatıyorum” dedi.

Tablolarındaki gökyüzü manzaralarına yerleştirdiği ebruli desenleri son zamanlarda çoğalttığından söz eden ressam, gün geçtikçe daha coşkulu resimler çizdiğini vurguladı. Akrilik boya ile özgün çalışmalar ortaya koyan Arslan, “Akrilik boyalarla böyle bir tarz yarattım. Uzaktan bir ebruyu andırıyor ama ebru değil. İlk zamanlarda daha sade resimler çizerken son dönemde daha renkli ve coşkulu eserler çizmeye başladım” dedi.

Sanatçının farklı boyutlarda 65 tablosunun izleyici karşısına çıktığı sergi, 13 Kasım Çarşamba gününe dek Medya Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

Numan Arslan kimdir?

1948 yılında Kırşehir'de doğan sanatçı, 1969 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı sınavı kazanarak Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Resim-İş Bölümü'ne atandı.

1986 yılından 2015 yılına kadar Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Elliye yakın kişisel sergi açtı. Çok sayıda karma ve yarışmalı sergiye katılan Arslan, Devlet Resim ve Heykel sergisinde 1977 yılında başarı ödülü, 1978 ve 1987 yıllannda satın alma mansiyon ödülüne layık görüldü.

Müzelerde, yerli ve yabancı koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, 2010 yılından bu yana Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Uluslararası Sanat Çalıştayı'nın koordinatörlüğünü yürütüyor. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası sanat çalıştaylanna katılıyor. Halen Eskişehir'deki atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.