Haber Merkezi - Bu yılki Nobel Barış Ödülü'ne, kadın hakları çalışmalarından dolayı İranlı Nergis Muhammedi layık görüldü. Norveç'in başkenti Oslo'da bulunan Oslo City Hall'de düzenlenen törende aktivist Muhammedi'nin aldığı ödülü, 17 yaşındaki ikiz çocukları Ali ve Kiana Rahmani teslim aldı.

ZpgpzS42XkKOSzX_w1lzTw

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ölü sayısı yükseldi Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ölü sayısı yükseldi

Kiana Rahmani, düzenlenen basın toplantısında annesinin yazdığı mektubu okudu. Mektupta Muhammadi, İran hükümetinin "yıkıcı zulmüne karşı" verdiği mücadelede "en büyük ve en önemli müttefikleri" olarak nitelediği gazetecilere ve medya çalışanlarına teşekkür etti. Muhammedi mektubunda, İran toplumunun "küresel desteğe" ihtiyacı olduğunu vurguladı. Muhammedi'nin mektubunda şu ifadeler yer aldı: "Sizler, gazeteciler ve medya profesyonelleri, İslam Cumhuriyeti hükümetinin yıkıcı zulmüne karşı verdiğimiz zorlu mücadelede en büyük ve en önemli müttefiklerimizsiniz. Çabalarınız ve bizim için yaptığınız her şey için içtenlikle teşekkür ediyorum."

knL96B8ttkaD2Kv2cg6eNw

Annesini tekrar görme umudunun çok az olduğunu söyleyen Kiana ise şunları söyledi: "Belki onu 30 ya da 40 yıl sonra görebilirim ama sanırım onu ​​bir daha göremeyeceğim. Ama bunun bir önemi yok çünkü annem her zaman kalbimde yaşayacak ve uğruna savaşmaya değer fikirler bırakacak." Ayrıca Muhammedi'nin eşi basın mensuplarına; aktivistin İran'da azınlıkta olan Bahai inancı mensupları ile dayanışma için açlık grevine gideceğini açıkladı.

Editör: Deniz Ali Tatar