Dünya

Nikaragua'da 'Kainat Güzeli' tartışması çıktı

Kainat Güzellik Yarışması’nı kazanan Sheynnis Palacios, ülkesi Nikaragua'da tartışma çıkardı. Yeni Kainat Güzeli, muhalefetin sembolü olarak resmedilirken, ulusal güzellik yarışması direktörünün ülkeye girişinin engellendiği belirtiliyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - El Salvador’da 19 Kasım’da gerçekleştirilen Kainat Güzellik Yarışması’nı kazanan ve Orta Amerika ülkesi Nikaragua’nın temsilcisi olan Sheynnis Palacios, ülkesinde tartışma yarattı. 23 yaşındaki Kainat Güzeli Palacios’un 2018’de rejime karşı protestoların merkezi olan bir üniversiteden mezun olduğu ve yürüyüşlere de katıldığı belirtilerek kainat güzeli ünvanına gölge düşürdüğü belirtiliyor.

Nikaragua medyasında çıkan haberlere göre; Nikaragualı yetkililer muhalefetin sembolü olarak görülen Nikaragualı bir kadının Kainat Güzeli olarak taçlandırılmasının ardından ulusal güzellik yarışması direktörünün ülkeye yeniden girmesini yasakladı. Muhalif La Prensa gazetesi, Karen Celebertti ve kızının Sheynnis Palacios'un Nikaragua'nın ilk Kainat Güzeli olarak seçilmesinin ardından ülkelerine dönüp Managua havaalanına vardıklarında gözaltına alındılar ve Meksika uçağına bindirildiğini açıkladı. Nikaragua vatandaşı olan Celebertti'nin ülkeye girişinin hangi gerekçeyle yasaklandığı açıklanmadı. Hükümet de konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.