12. Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda "Efsane" filmi gösterildi 12. Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda "Efsane" filmi gösterildi

Niğde Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği Gastronomi Festivali, 11 Ekim’de başlıyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 19 Ekim’e kadar sürecek olan festivalde, Niğde’nin yöresel ürünlerinin yer alacağı stantlar açılacak ve ziyaretçiler, kentin eşsiz lezzetlerini yakından tanıma fırsatı bulacak.

Festival kapsamında panel, söyleşi, gastronomi avı, workshop, atölye, sergi, yemek yarışmaları, gastro şov ve her akşam sanatçıların konserleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, festivalin bu yıl önceki yıllara göre daha kapsamlı olacağını belirtti.

Özdemir, festival boyunca Niğde ve çevresine özgü yeme-içme kültürünün tanıtılacağını vurgularken, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 il için özel bir alan oluşturulacağını da kaydetti. "Vefa Mutfağı" adıyla Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Gaziantep ve diğer illerin yöresel lezzetleri, festivalde ziyaretçilerle buluşacak.

Gastronomi meraklıları ve ziyaretçilerin Türkiye’nin dört bir yanından festivale katılması bekleniyor.

Editör: Nida Çitler