Dünya

New York Belediye Başkanı, hakkında açılan rüşvet davası için mahkemeye geldi

Demokrat Partili New York Belediye Başkanı Eric Adams, yolsuzluk, rüşvet ve yabancı ülkelerden yasa dışı bağış alma suçlamasıyla bugün mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye geldi.

Abone Ol

New York Belediye Başkanı Eric Adams, yolsuzluk, rüşvet ve yabancı ülkelerden yasa dışı bağış alma suçlamasıyla bugün mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye geldi.

Başkan Adams, uzun süren bir soruşturmadan sonra dün açıklanan 57 sayfalık federal iddianameye göre, rüşvet almak ve Türk olduğu belirtilen bir kişiden yasa dışı olarak kampanya katkısı istemekle suçlandı.

Bununla birlikte, Bölge Mahkemesi savcıları, Adams’ın Türkiye'nin yangın güvenlik sistemiyle ilgili endişelere rağmen Manhattan'da yeni bir diplomatik bina açmak için yetkililerin itfaiyeden onay almasına yardım etmenin de buna dahil olduğunu aktardı.

Adams, masum olduğunu iddia ederken, avukatı ise bir devlet görevlisinin bazı seyahat ikramiyelerini kabul etmesinin ne olağan dışı ne de uygunsuz olduğunu belirtti.

Öte yandan, Adams, yasa dışı bir kampanya katkısını bilerek kabul ettiğini reddederken, “insanlara şehir bürokrasisinde yollarını bulmaları için verdiği her türlü yardımın sadece işini yapmanın bir parçası olduğunu” kaydetti.