Netflix'te yayınlanan ve ilgiyle izlenen "Unlocked A Jail Experiment" yani "Kilitler Açılıyor: Bir Hapishane Deneyi" dizisinin yıldızı John McAllister, hapis yatıyordu. İddiaya göre McAllister, 2 Haziran'da Arkansas Pine Bluff'taki hücresinde tepkisiz bir şekilde bulundu. McAllister'ın, sabah Jefferson Bölge Tıp Merkezi'ne kaldırıldıktan sonra öldüğü belirlendi.

Bakan Fidan, Üsküp'te istişarelerde bulundu Bakan Fidan, Üsküp'te istişarelerde bulundu

Yetkililer ise McAllister'ın planlanan tahliyesinden sadece bir ay önce gerçekleşen ani ölümünde herhangi bir cinayet ya da kendine zarar verme ihtimalini kabul etmedi. Nisan ayında Netflix'te yayınlanan “Unlocked: A Jail Experiment” adlı film, Pulaski County Bölgesel Gözaltı Merkezi'nde mahkumlara daha fazla özgürlük ve görev verilen yenilikçi bir sosyal deneyi konu alıyordu.

14 tane hapis cezası olan McAllister, ölmeden önce uyuşturucuyla ilgili 10 suç, hırsızlık ve yasadışı ateşli silah bulundurma dahil olmak üzere çok sayıda suç nedeniyle hapis yatıyordu. McAllister'ın teyzesi Melissa Regan, “Onun ani ölümü ailemizi yıkıma uğrattı” açıklamasını yaptı. 

Editör: Deniz Ali Tatar