Güncel

İsrail Başbakanı Netanyahu için 'Delilleri yok ediyor' suçlaması

Netanyahu karşıtı gösterilerde aktif olmayı sürdüren "Sivil Demokrasi Hareketi", Netanyahu'yu Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili sorumluluktan kaçmak için delilleri ve belgeleri yok etmekle suçladı.

Abone Ol

Haber Merkezi- Netanyahu karşıtı gösterilerde aktif olan “Sivil Demokrasi Hareketi”, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili sorumluluktan kaçmak için delilleri ve belgeleri yok etmekle suçladı. Sivil Demokrasi Hareketi, İsrail Başsavcısı Gali Baharav-Miara'ya bir mektup gönderdi.

Facebook sayfasından yayımlanan ve Aksa Tufanı "tam bir istihbarat ve operasyonel sürpriz" olarak nitelendirilen mektupta, kara cumartesi günü (7 Ekim) tüm İsrail vatandaşlarını etkileyen güçlü şokun, Netanyahu'nun sorumluluktan kaçmasına engel olmadığı ifade edildi.

Bununla birlikte, Netanyahu'nun gelecekte oluşturulacak bir soruşturma komitesinin çalışmasını zorlaştırmayı amaçlayarak; delilleri silmeye, belgeleri yakmaya, kayıtları yasaklamaya ve çeşitli önlemler almaya başladığına dikkat çekildi.

Netanyahu’dan suçlamalara ilişkin açıklama gelmedi

İsrail'in Hamas'la ilgili teorisinin tamamıyla çöktüğü bilgisi verilen mektupta, Başsavcı Baharav-Miara'dan, belgelerin yok edilmesini önlemek için derhal müdahale etmesi, yakılan veya silinenleri kurtarması, Hamas saldırısından önce ve sonraki bilgilerin korunması için çalışması istendi.

Başbakan Netanyahu'dan ise söz konusu suçlamalara ilişkin henüz açıklama yapılmadı.