BM'ye rapor gönderildi: Çağrı cihazları elektronik mesaj yoluyla patlatıldı BM'ye rapor gönderildi: Çağrı cihazları elektronik mesaj yoluyla patlatıldı

Şarku'l Avsat'ın Fransız Haber Ajansı'ndan aktardığı bilgiye göre Netanyahu, İran yanlısı Lübnan Hizbullah’ı örgütünün, “İsrail'e karşı savaşa katılması durumunda hayatının hatasını yapmış olacak " dedi.

Netanyahu, yaptığı açıklamada, "Eğer Hizbullah savaşa katılma kararı alırsa, bu hayatlarının en büyük hatası olur" ifadesini kullandı. 7 Ekim'de Hamas ile başlayan çatışmaların ardından, Lübnan ile İsrail arasındaki sınır bölgesinde İsrail ile Hizbullah militanları arasında her gün çatışmalar yaşanıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze Şehrini çevrelediğini ve şehir içerisinde operasyonlar gerçekleştirdiğini söyledi. Ayrıca, bir aydır devam eden Hamas'a yönelik saldırılarına devam edeceklerini ifade etti.

Netanyahu televizyonda yaptığı açıklamada, Hamas, İsrailli rehineleri serbest bırakmadan öce  ateşkes olmayacağını, Gazze’ye yakıt verilmeyeceğini söyleyerek "Durmayacağız" dedi.

Editör: Erva Gün