Haber Merkezi- İşgal altındaki Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşimlerinin yerel yetkilileriyle bir araya geldiği toplantıda konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de Hamas’ın elindeki esirler serbest bırakılana kadar ateşkes yapmayacaklarını yineledi. 

 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki kara harekatının “iyi ilerlediğini ve iyi sonuçlar aldığını” kaydeden Netanyahu, “Her yönden duyduğumuz boş dedikoduları bir kenara bırakıp net bir şeyi tekrarlamak istiyorum: Rehinelerimiz serbest bırakılmadan ateşkes olmayacak” diye belirtti.

İsrail güçleri ve istihbaratının, Batı Şeria’da “terörün bastırılmasını” büyük bir titizlikle yaptığını ifade eden Netanyahu,  Batı Şeria’nın ikinci bir çatışma sahasına dönüşmesini engellemek istediklerine dikkat çekti. 

Lübnan'da telsiz patlamaları | Ölü sayısı yükseldi Lübnan'da telsiz patlamaları | Ölü sayısı yükseldi

İsrail Başbakanı, Batı Şeria’da son dönemde giderek artan ve uluslararası alanda tepki çeken Yahudi yerleşimci şiddetine de değinerek, “Buradaki halkı (Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimciler) temsil etmeyen bir avuç fanatik, İsrail’e uluslararası alanda ağır zarar veriyor” cümlelerine yer verdi. 

İsrail hükümetinin Sosyal ve Ekonomik Kabinesinin toplantısında da konuşan Netanyahu, ülkede sivil yardımlar için yaklaşık 13 milyar şekel (yaklaşık 3,4 milyar dolar) tutarında bütçe sunacaklarını duyurdu.

Netanyahu, bunun büyük bir rakam olduğunu belirterek, “Mesela koronavirüs döneminde harcadığımızın dört katını işletmeler için harcıyoruz” dedi.

Editör: Esin Özdemir